Županija će sufinancirati obuku plivanja za osnovnoškolce

gradski_bazeni_škola_plivanja_KriževciPODRAVINA I PRIGORJE – Koprivničko-križevačka županija nastavlja sufinancirati obuku neplivača, pa će i ove školske godine generacija trećih razreda osnovnih škola kojima je Županija osnivač učiti plivanje na koprivničkim bazenima Cerine. Ugovorom sklopljenim sa Udrugom kineziologa grada Koprivnice obuhvaćeno je 17 škola i 547 učenika, a dožupan Pal koliko je zadovoljan tom činjenicom, toliko nije neuvrštavanjem škola plivanja u redovite osnovnoškolske programe.
– Zadnje dvije godine je Ministarstvo prosvjete je škole plivanja maknulo iz svojih programa kao neobavezni dio i zapravo teret čitavog projekta pada na Županiju, na jedinice lokalne samouprave i djelomično, s jednom minimalnom cifrom, u nekim općinama na roditelje. Danas je znanje plivanja dio opće kulture i smatramo da je to nešto što ne bi trebalo biti izostavljeno iz kurikuluma, iz programa, rekao je Pal.

Posao kineziologa, učitelja plivanja Županija plaća stotinjak tisuća kuna, a još toliko izdvaja za prijevoz djece, dok školama preostaje trošak ulaznica na bazene, koji one porkivaju na razne načine, najčešće uz pomoć svojih općina te roditelja osnovaca.(RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.