Američka donacija knjiga za gradsku knjižnicu

PUBLIKA_Multimedijski_kulturni_centar_KrizevciGradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci poziva na predstavljanje programa O poslovnim knjižnicama u okviru narodnih knjižnica “Work with us / Radite s nama“, koje će se održati u četvrtak 12. ožujka 2015. u 12 sati u Multimedijskom kulturnom centru na Trgu sv. Florijana 14. Program će obuhvatiti predavanje „Poslovna knjižnica“ Zrinke Udiljak Bugarinovski iz knjižnice Ekonomskog fakulteta u Zagrebu te predavanje Marije Cvetnić iz knjižnice Veleposlanstva SAD-a na temu „Radite s nama: Kako narodne knjižnice doprinose razvoju lokalne ekonomije (američka praksa)“, a uvodno će donaciju knjiga uručiti  američki diplomat Christian Wright.

Predavanje naglašava ulogu knjižnice u širenju potrebnih znanja i informacija te njene važnosti za lokalnu ekonomiju i rješavanje upita iz područja ekonomije, poduzetništva, marketinga, menadžmenta i sličnih specifičnih ekonomskih područja.
– Cilj je osposobiti knjižničare ne samo da daju korisne informacije onima koji dođu u knjižnicu već ih i obučiti za drugačiji način pristupanja potencijalnim korisnicima izvan prostora knjižnica, koristeći u svom radu vještine i načine poslovanja upravo iz navedenih područja, istaknuto je u pozivu na program koji provodi Veleposlanstvo SAD-a u suradnji s Knjižnicom Ekonomskog fakultetom  u Zagrebu i Hrvatskim knjižničarskim društvom.

Vezano

Komentari su zatvoreni.