Puhački orkestar održao godišnju izvještajnu skupštinu

Gradski_puhacki_orkestar_Krizevci_GPOK_godišnji_koncert_2015_Noina_arkaU subotu 21. veljače 2015. godine u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige održana je godišnja izvještajna skupština Gradskog puhačkog orkestra Križevci. Članovi skupštine su prihvatili izvještaj o radu i financijama za 2014. godinu te planove za ovu godinu, a zbog usklađivanja s novim Zakonom o udrugama donijeli su novi statut udruge te za likvidatora izabrali Branku Špoljar, ravnateljicu Glazbene škole i predsjednicu nadzornog odbora orkestra. Uz punopravne članove, sjednici su prisustvovali i maloljetni članovi udruge, među kojima su oni stariji od 16 godina, zahvaljujući novom statutu, dobili pravo glasa na skupštini, uz pisanu suglasnost zakonskog zastupnika ili skrbnika. Okupljene je pozdravio i zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović, pohvalivši aktivnosti orkestra u proteklim godinama i pozivajući na još bližu suradnju između orkestra i gradske uprave.

Gradski_puhacki_orkestar_Krizevci_GPOK_Piran_1U prošloj godini orkestar je održao ukupno 16 nastupa, od čega čak 15 nastupa u gradu te gostovanje u Piranu u Sloveniji. Od realiziranih projekata predsjednica Jelka Vukobratović je istaknula realizaciju Uskršnjeg i godišnjeg koncerta te organizaciju Županijske smotre puhačkih orkestara i festivala POOHfest koji se odvio u „2 poluvremena“. Prvo poluvrijeme festivala je održano na paviljonu glavnog gradskog trga predstavivši gradske vokalne solistice s opernim repertoarom, a na drugom je, u sklopu Križevačkog velikog Spravišča, ugošćen orkestar iz Pirana. Također su kupljena dva skupa udaraljkaška instrumenta, marching tomi i koncertni mali bubanj, uz potporu Ministarstva kulture i Grada Križevaca.

Gradski_puhacki_orkestar_Krizevci_GPOK_PoohfestTajnik udruge Tin Vrhovec podnio je financijski izvještaj za 2014. godinu s ukupnim prihodima od 74.584,40 kn i rashodima od 76.420,42 kn, od čega je najviše prihodovano od Grada Križevaca, 26 tisuća kuna, zatim Ministarstva kulture 22 tisuće kn, za čim slijedi donacija HAK-a nakon prodaje karata za Moto utrke u iznosu od 12.990 kuna. Prema planu rada za tekuću godini najavljeno je 14 nastupa, od čega šest cjelovečernjih koncerata. Tajnik Udruge Tin Vrhovec iznio je financijski plan Udruge za 2015. godinu. Ukupni planirani prihodi za 2015. godinu iznose 68.500 kuna, od čega je 26 tisuća kuna već odobreno od Grada Križevaca, a čekaju se rezultati Ministarstva kulture za nabavu tenor saksofona i realizaciju POOHfesta, kad će povodom Dana Grada nastupiti orkestar iz Potomja s poluotoka Pelješca.

Gradski_puhacki_orkestar_Krizevci_GPOK_Piran_2

Vezano

Komentari su zatvoreni.