Udruga P.O.I.N.T. ušla u drugo desetljeće rada

IMG_0742_udruga_point_skupstina_2015U subotu 31. siječnja 2015. godine u križevačkom Klubu kulture održana je redovna godišnja izborna skupština udruge P.O.I.N.T. iz Križevaca, na kojoj je u novi dvogodišnji mandat za predsjednika udruge ponovno izabran Mario Rajn, dok je novi tajnik postao Nikola Matosović, koji je na tom mjestu zamijenio Hrvoja Belanija. U počasno članstvo P.O.I.N.T.-ovci su primili Ranka Purića-Campija iz Zagreba, zbog višegodišnje uspješne suradnje s udrugom na kulturno-obrazovnim projektima te iznimnog zalaganja u podizanju kvalitete programa Culture Shock Festivala.

Predsjednik udruge P.O.I.N.T. Mario Rajn
Predsjednik udruge P.O.I.N.T. Mario Rajn

Članovi udruge izabrali su i dva potpredsjednika, Igora Kudeljnjaka i Marka Matosovića. U novi upravni odbor izabrani su, uz predsjednika i tajnika koji su ujedno i osobe ovlaštene za zastupanje udruge, sljedeći članovi: Hrvoje Belani, Ivona Haban i Jelka Vukobratović, dok su članovi novog nadzornog odbora Tomislav Bogdanović, Silvia Novosel i Viktor Prevarić. Za rizničarku udruge ponovno je izabrana Zvjezdana Babić.

Zbog novog Zakona u udrugama koji je stupio na snagu sredinom prošle godine, skupština udruge je raspravila prijedlog novog statuta, koji je zatim jednoglasno prihvaćen. Novim statutom su definirana područja djelovanja i ciljevi udruge, ciljane i korisničke skupine te djelatnosti udruge, posebno one gospodarske. Sukladno zakonskim obvezama, skupština je za likvidatora udruge imenovala jednog od osnivača, Hrvoja Belanija.

Tajnik udruge P.O.I.N.T. Nikola Matosović
Tajnik udruge P.O.I.N.T. Nikola Matosović

Na skupštini je istaknuto da je, unatoč teškoj financijskoj godini, udruga uspjela realizirati planirane projekte, među kojima su kao posebno uspješni istaknuti 10. Culture Shock Festival, realiziran u suradnji s udrugom K.V.A.R.K. te 3. Pinklecfest, proveden zajedno s Planinarskim društvom Kalnik iz Križevaca. Uz činjenicu da su inače redovita sredstva Ministarstva kulture planirana za Culture Shock Festival izostala, udruga je u prošloj godini ostvarila 20391.27 kuna te 94.80 eura prihoda, dok je rashodovna strana iznosila 36282.78 kuna i 7.87 eura.

POINT_skupstina_2014_udruga_2Za ovu godinu P.O.I.N.T.-ovci su prihvatili financijski plan na razini prošlogodišnjeg, koji se ipak nadaju premašiti susretljivošću građana i poduzeća koje imaju priliku podržati projekte i aktivnosti udruge. Za sredinu ožujka najavljuju 11. Culture Shock Festival, sredinom travnja se obilježava deseta obljetnica postojanja nezavisnog portala Križevci.info, a jesenski Pinklecfest ići će četvrtu godinu zaredom. Iz udruge P.O.I.N.T. poručuju da u drugo desetljeće rada ulaze puni planova i entuzijazma, o čemu će na vrijeme informirati korisnike svojih projekata i zainteresirane građane.

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. Stojan piše:

    Iskrene čestitke!

  2. Pozitivac piše:

    Iskrene čestitke svima!
    Budimo optimisti, pred nama su nova vremena (i novi ljudi)!
    😉

Komentari su zatvoreni.