Radionica za projekte u ‘Europi za građane’

Ured za udruge pri Vladi RH u suradnji s Programom JAKO poziva zainteresirane na praktičnu radionicu na temu pripreme projektnih prijedloga u sklopu programa “Europa za građane”. Cilj radionice je informirati potencijalne prijavitelje, organizacije civilnoga društva, jedinice lokalne i regionalne samouprave, obrazovne i istraživačke institucije, sindikate i slično, o mogućnostima dohvaćanja financijskih potpora iz programa i pomoć u izradi konkretnih projektnih prijedloga. Jednodnevna radionica će se održati u četvrtak 7. listopada 2010. u križevačkog Gradskoj vijećnici od 10 do 16 sati, a potrebna je prethodna prijava na tel. 040/390-047, faks 040/390-048, mob. 098/395-714 ili na e-poštu infotocka@programjako.info.

Europa za građane jedan je od programa Europske unije u kojem Republika Hrvatska sudjeluje od kraja  2007. godine, a osim zemalja članica Europske unije sudjeluju također Makedonija i Albanija. Program ima ukupni proračun od 215 milijuna EUR, a u postojećem obliku biti će aktivan do 2013.

Program će se sastojati od općenitog predstavljanja programa Europa za građane, njegovih ciljeva, aktivnosti i odnosno mogućnosti ostvarenja financijskih potpora te rokova za podnošenje projektnih prijedloga. Zatim će uslijediti predstavljanje primjera dobre prakse – projekata kojima je unutar programa dodijeljena financijska potpora, te će se na radioničkom dijelu Info dana sudionicima ponuditi opći pregled prijavnih obrazaca za pojedine natječaje unutar Programa.

Info dan završit će individualnim konzultacijama koje su namijenjene sudionicima – potencijalnim podnositeljima projektnih prijedloga koji bi željeli zatražiti savjet o svojoj projektnoj ideji, dobiti detaljniju uputu oko ispunjavanja prijavnih obrazaca ili izračuna iznosa projekta, ili pak tehničku podršku oko podnošenja projektnog prijedloga bilo koje vrste.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.