Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Križevci se pridružili Sporazumu o otpisu duga socijalno najugroženijim građanima

Krizevac_razglednica_Krizevci_povijest

Grad Križevci pridružili su se drugim gradovima te izvršili sve potrebne aktivnosti za potpisivanje Sporazuma o mjerama za ublažavanje financijskih teškoća određenog dijela građana, otpis duga socijalno najugroženijim građanima.

U prva dva mjeseca primjene Sporazuma, od 2. veljače do 2. travnja 2015. godine, pravo pristupa mjerama imat će dužnici koji spadaju u kriterij A, korisnici novčanih naknada sustava socijalne skrbi, a tijekom preostala tri mjeseca, od 3. travnja do 30. lipnja, mjerama će moći pristupiti dužnici koji spadaju u kriterij B, građani čija mjesečna primanja u posljednja tri mjeseca do podnošenja zahtjeva ne prelaze 2.500,00 kuna za samca, odnosno 1.250,00 kuna po članu kućanstva. Također ove se mjere odnose na građane koji nemaju u vlasništvu drugu nekretninu osim one u kojoj žive, nemaju u vlasništvu drugu imovinu koju bi mogli koristiti ili prodati u svrhu podmirenja duga na koji se Zahtjev za otpust/otpis duga odnosi bez ugrožavanja osnovnih životnih potreba, te nemaju oročena sredstva, ugovor o stambenoj štednji i/ili depozit u kreditnoj uniji.

Dugovi koji se otpisuju su oni dugovi građana kojima su na dan 30. rujna 2014. godine blokirani računi dulje od 360 dana.

 
 
 
 

wpDiscuz