Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Tradicionalni prijem za svećenike i časne sestre

??????????KRIŽEVCI – Svećenici i časne sestre iz križevačkih i susjednih župa, zajedno s vladikom grkokatoličke Križevačke eparhije Nikolom Kekićem, okupili su se na tradicionalnom božićno – novogodišnjem prijemu u gradskoj upravi. Uz blagoslov prostora i djelatnika te razmjenu zahvala na lanjskoj suradnji, gradonačelnik Branko Hrg prošlu je godinu ocijenio teškom, ali i punom postignuća, a očekuje da će slična biti i ova.

No najvećom nevoljom nije naveo gospodarsku krizu, već sve manji broj vjenčanih, pa onda i novorođenih stanovnika grada pod Kalnikom.
– Neki dan pitam župnika, jednog i drugog križevačkog župnika, koliko je bilo vjenčanja. Kažu mi – 39; u dvije gradske župe tijekom cijele godine. Ljudi moji dragi, to je veći problem od svakog gospodarskog problema, istaknuo je Hrg.

Na druženju je spomenuto i da je ova godina značajna po više obljetnica, 110. od proglašenja blaženim i 20. kako je među svecima Marko Križevčanin, a Bjelovarsko-križevačka biskupija slavit će petu godišnjicu osnutka.(RKC)

wpDiscuz