Tradicionalni prijem za svećenike i časne sestre

??????????KRIŽEVCI – Svećenici i časne sestre iz križevačkih i susjednih župa, zajedno s vladikom grkokatoličke Križevačke eparhije Nikolom Kekićem, okupili su se na tradicionalnom božićno – novogodišnjem prijemu u gradskoj upravi. Uz blagoslov prostora i djelatnika te razmjenu zahvala na lanjskoj suradnji, gradonačelnik Branko Hrg prošlu je godinu ocijenio teškom, ali i punom postignuća, a očekuje da će slična biti i ova.

No najvećom nevoljom nije naveo gospodarsku krizu, već sve manji broj vjenčanih, pa onda i novorođenih stanovnika grada pod Kalnikom.
– Neki dan pitam župnika, jednog i drugog križevačkog župnika, koliko je bilo vjenčanja. Kažu mi – 39; u dvije gradske župe tijekom cijele godine. Ljudi moji dragi, to je veći problem od svakog gospodarskog problema, istaknuo je Hrg.

Na druženju je spomenuto i da je ova godina značajna po više obljetnica, 110. od proglašenja blaženim i 20. kako je među svecima Marko Križevčanin, a Bjelovarsko-križevačka biskupija slavit će petu godišnjicu osnutka.(RKC)

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
kalničan
kalničan

U Križevcima se vjenčavaju samo uhljebi, ostali nemaju posla ni novaca,,,vjenčanje za njih u Hrgovom gradu je nemoguća misija!

pero perić
pero perić

milica i ti plutaš na kiti ili ti očito fali kad ti je stalno u mislima!!!!!!!!!!!!!
bumo to riješili ako ti fali…….javi se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Milica
Milica

I takav jedan seljak je predsednik jedne državne seljačke stranke. Nazdravlje braćo hrvati. Ipak ova zemlja pluta na nekoliko kitova.

dugi
dugi

bez obzira na njegove grehe on je ok vuku i katanoviću otkazi

dugi
dugi

ne znam kak hrgu nije neugodno lagati pred crkvenim ljudima