Kako su godinu ocijenili čelnici gradova i županije

KCKZZ_Koprivnicko_krizevacka_zupanija_KoprivnicaPODRAVINA I PRIGORJE – Da bismo doznali brojke o poslovanju gospodarstva Podravine i Prigorja u ovoj godini (objavljeno 31.12. prošle godine, op.ur.), a gotovo svi važni tijekovi nastaju baš na tim temeljima, morat ćemo pričekati još koji mjesec. No prije prikupljanja i obrade podataka godinu na izmaku mogu ocijeniti čelnici izvršne vlasti, koji su u našoj stvarnosti, s većinama koje imaju u tri gradska vijeća i Županijskoj skupštini, ipak najodgovorniji za trošenje oko 430 milijuna kuna proračuna. Ocjena 2014. župana Darka Korena pozitivna je baš zbog novčane stabilnosti naše područne samouprave, zbog koje su bila moguća ulaganja, u prvom redu u školstvo.
– Mislim da je to vrlo važno jer nam je omogućilo stabilnosti i servisiranje svih onih zadanih obveza koje kao regionalna samouprava imamo, i u školstvu, zdravstvu, socijalnoj skrbi, tako da smatram da je to temelj svega; kad je prisutna ta jedna proračunska, financijska stabilnost onda možete i planirati neke stvari i naravno, izvršiti te svoje planove, smatra župan.

Godinu je obilježio nastavak ulaganja u nove i bolje školske kvadrate, veli Koren, a uspjehom smatra i nastavak izdvajanja za oko 60 posto troškova prijevoza srednjoškolaca.

I koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak najvažnije ovogodišnje postignuće veže uz područje obrazovanja.
– Prije svega to je Sveučilište Sjever, za kojeg smo sve preduvjete napravili i ova i iduća godina će nam biti povijesne godine, vezano i uz budući kampus, ali i uz studiranje u gradu Koprivnici; Sveučilište Sjever postat će javno, tj. jedno od osam sveučilišta u RH, izdvojila je V. Želježnjak.

Za Sveučilište je preuređena zgrada u sklopu budućeg kampusa, a gradonačelnica je od učinjenog izdvojila i izgrađenu treću šparnu hižu poticane stanogradnje, kao i činjenicu da je Koprivnica postala prvi grad u državi s pet punionica za električna vozila, te voznim parkom od sedam elektro i hibridnih automobila.

Koren_Josipovic_Hrg_Guzalic_Foto_Marijan_Sušenj_PIXSELLS gledišta križevačkog gradonačelnika Branka Hrga za godinu pri kraju najvažnije je što su nastavljeni radovi na novoj cesti prema Zagrebu, pa je dionica do Križevaca spremna za završetak, a također sve je pripremljeno za gradnju 2. željezničkog kolosijeka do Dugog Sela.
– Uspjeli smo realizirati niz projekata i programa u gradu, i to sredstvima izvan proračuna, što je vrlo bitno i važno, a u sklopu toga smo pripremili projekte i osigurali sredstva za narednu godinu i onu iza, da možemo nastaviti dalje raditi i razvijati grad u okolnostima kada nam država uzima novac, sažeo je B. Hrg.

Dobar primjer takvog poslovanja je putem euro projekta potpuno obnovljena sinagoga na središnjem Strossmayerovom trgu, koja je kao Turistički informativni centar postala nova adresa niza zajednica i udruga. Đurđevačkom gradonačelniku Željku Lackoviću nije bilo teško izdvojiti događaj godine, naime u proljeće su mu građani na izvanrednim izborima potvrdili već dano povjerenje. Zatim, poredao je:
– Na drugom mjestu je stanje naše gradske blagajne, koja je nakon višegodišnjeg minusa ove godine otišla u plus, dakle iz deficita od 4 milijuna u za sada milijun plusa, i pod broj tri mislim da je važno, možda i najvažnija stvar koja se dogodila, to je prijenos osnivačkih prava nad našom osnovnom školom sa Županije na Grad.

Ono što nije mogao ubrojiti u završene poslove je rješavanje budućnosti gradskog odmarališta na otoku Prviću, na čije oglašavanje za prodaju nije bilo kupaca, no možda će biti po nižoj cijeni ili pak za uzimanje u najam.(RKC)

Vezano
1 komentar
  1. Križevačka stranka inicijativni odbor piše:

    Vrlo važna obavijest. Svi koji se žele postati članovi inicijative za osnivanje Križevačke stranke neka pošalju:
    1. detaljni opis svog života – nemojte slati već napisane CV formate nego sastavite novi opis svog života
    2. podatke o dosadašnjem članstvu u strankama (uključujući i društveno-političke organizacije prije 1990.)
    3. motivacijsko pismo (zašto želite biti član stranke i kako mislite doprinijeti razvoju Križevaca i okolne regije)
    4. kontakt podatke
    Naš e-mail je krizevacka.strana@gmail.com i prijave primamo isključivo na njega do registracije stranke.
    Tko pošalje nepotpunu prijavu nećemo ga uzeti u razmatranje kao osnivača stranke.

Komentari su zatvoreni.