Križevačkim gimnazijalcima uručene DELF diplome

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DELF (Diplôme d’Etudes en Langue Française) kao i DALF jedine su diplome o poznavanju francuskog jezika koje strancima izdaje Ministarstvo obrazovanja Republike Francuske. Svaki ispit položen u Hrvatskoj priznaje se u bilo kojoj od preko sto pedeset drugih zemalja gdje se ti ispiti održavaju, uključivši Francusku.

Već nekoliko godina zaredom provodi se polaganje za ovu diplomu o poznavanju francuskog jezika u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga u Križevcima.

Ispit se sastoji od dijelova u kojima se vrednuju usmeno razumijevanje i usmeno izražavanje, te pismeno razumijevanje i pismeno izražavanje i provodi se višekratno. Ove godine u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga ispiti su počeli 17. veljače, a 18. studenoga podijeljene su jezične diplome DELF za nivo A1, A2 i B1. Ispit je uspješno položilo svih 17 učenika 3. i 4. razreda koji su i pristupili ispitima. Uz DELF diplome koje je dijelio lektor francuskog jezika i suradnik Francuskog instituta, g. Alexis Messmer, učenici su dobili i prigodni poklon Francuskog instituta u Zagrebu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.