Za udjel u projektu po kune u HBOR?

Program obnove i dogradnje sustava odvodnje

KRIŽEVCI – Program obnove i dogradnje sustava odvodnje, kao i pročistača otpadnih voda na križevačkom području, za koji su projektnu dokumentaciju i kandidiranje za sufinanciranje Europske unije obavile Hrvatske vode, mogao bi krenuti u ostvarenje već iduće godine. Koliko je to dobra vijest, toliko je i izvor brige lokalnoj vlasti, jer sasvim je izvjesno da će u ukupnom računu svojim udjelom morati sudjelovati i gradska blagajna, a makar taj udjel bio i simboličan, zbog ukupne vrijednosti projekta trošak neće biti nimalo beznačajan. Gradonačelnik Branko Hrg zbog toga je najavio i mogućnost novog zaduživanja Grada.

– Tu dolazimo do onog dijela gdje će Grad Križevci vjerojatno morati posegnuti za nekim dodatnim sredstvima za vlastito učešće, koje se sada, još ovoga trenutka ne zna, ali bit će par posto na taj program, a on je težak oko 20 milijuna eura. Pa si sad zamislimo da je i samo 5 posto, da je to nama ogroman novac, rekao je Hrg.

Prema Hrgovim još neslužbenim podacima u HBOR-u će biti osiguran novac upravo za takve namjene, po izuzetno povoljnoj kamatnoj stopi, te koji se neće niti ubrajati u zaduženje. Također, olakšavajuća je okolnost što će se gradnja preostale kanalizacije i pročistača protegnuti kroz tri godine, pa se i gradski udjel u financiranju vjerojatno neće morati osigurati u jednokratnom iznosu. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.