Kreće XVII. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije

XVII. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije

U organizaciji Koprivničko – križevačke županije u Križevcima od 7. do 9. studenoga 2014. godine održati će se 17. Obrtnički i gospodarski sajam u sportskim dvoranama Osnovne škole „Ljudevit Modec“ i Gimnazije Ivana Zakmardije Dijankovečkog. Na Sajmu će nastupiti 255 izlagača iz Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovenije. Izlagači će izlagati na 3.000 m2 vanjskog i unutarnjeg izložbenog prostora (98 obrtnika, 106 tvrtki, 25 OPG-a i 26 institucija i udruga).

Po prvi puta Koprivničko-križevačkoj županiji ove godine pridružila se Krapinsko-zagorska županija kao partner sajma. U sklopu Sajma biti će predstavljena i obrtnička zanimanja u suradnji sa strukovnim školama: Srednja strukovna škola Đurđevac, Obrtnička škola Koprivnica i Srednja škola „Ivan Seljanec“. Oko 650 učenika sedmih i osmih razreda moći će pogledati prezentaciju zanimanja: frizer, kozmetičar, stolar, soboslikar-ličilac, monter suhe gradnje, kuhar, konobar, krojač, zidar i strojobravar.

Uz sajam će se održati i izložba malih životinja koja je natjecateljskog i prodajnog karaktera, a u okviru izložbe će biti proglašenje „križevačke autohtone kukmaste kokoši“. S obzirom na tradiciju „Križevačkih štatuta“ u petak održati će se krštenje mošta po „Križevačkim štatutima“, a u subotu u 19 sati obrtnici iz Koprivničko – križevačke županije organizirati će tradicionalnu modnu reviju i reviju frizura. „Kalnički konjari“ i „Bilogorski rendžeri“ pripremaju izložbu konja sa mogućnošću jahanja.

Održat će se i stručni skupovi: „Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja“, „Učeničke zadruge“, „Ruralni razvoj 2014-2020. i primjeri dobre prakse (LEADER). Za posjetitelje Sajma organizirana je nagradna igra sajma gdje je prva nagrada skuter, a isto tako organizira se i nagradna igra „Komunalnog poduzeća“.

Svečano otvorenje Sajma biti će u petak, 7. studenoga u Sportskoj dvorani Gimnazije Ivana Zakmardije Dijankovečkog u Križevcima, a kako se očekuje sajam će otvoriti ministar poduzetništva i obrta gospodin Gordan Maras.

Suorganizatori Sajma su Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Koprivnica, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Turistička zajednica Grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, a partner Sajma je Krapinsko-zagorska županija.

Pokrovitelji sajma su: Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Promo letak XVII. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. anon piše:

    Bilo je tako puno posjetitelja da su morali klince iz osnovnih skola dovlaciti.

  2. kalničan piše:

    Čini mi se da bi sajam srednjih škola bolje odgovaralo,,,,,nema tu ni obrtnika ni poduzetnika! Pitam se samo jesu li i ravnatelji, iako po zadatku na sajmu, također platili najam, ako jesu odkud im novac, kad znamo da ga kronično nemaju!?

Komentari su zatvoreni.