Crowdfunding uspjeh u Križevcima – za Choco Bar prikupljeno svih pet tisuća dolara

Manje od tri dana bilo je potrebno da se u crowdfunding kampanji za opremanje Choco Bara, čije je otvaranje planirano na jesen 2017. godine u središtu Križevaca, prikupe sredstva u protuvrijednosti 5000 američkih dolara, odnosno planirani iznos potreban za opremanje kuhinje i šanka, odnosno kupnju pećnice i točionika za vruću čokoladu. Kampanju su zajednički organizirali građanska inicijativa Volim Križevce, Udruga osoba s invaliditetom Križevci i Čokolaterija Hedona d.o.o. a trajat će još 18 dana.

– S obzirom na veliku podršku koju smo dobili u prvih par dana, odlučili smo našu kampanju odvesti korak dalje. Ciljamo prikupiti dodatnih 2000 dolara, kako bismo i najmlađima pokazali da su Križevci mali grad velikih mogućnosti i jednakih prilika za sve, istaknuo je voditelj kampanje Damjan Tkalec, ideju da bi svi križevački prvašići, razred po razred, dobili besplatan izlet u Choco Bar gdje će imati priliku kušati Hedonine proizvode i upoznati se s Hedonom i njenim zaposlenicima, a za uspomenu će dobiti čokoladno srce napravljeno posebno za njih.

Otvaranje Choco Bara će omogućiti zapošljavanje još pet osoba, od kojih su dvije osobe s invaliditetom. U Čokolateriji Hedona od osnutka 2013. do danas je zaposleno devet osoba, od kojih su šest osobe s invaliditetom. Uz otvaranje novih radnih mjesta, ovom kampanjom žele nastaviti proizvoditi čokolade i praline za još širu publiku i da njihov Choco Bar bude mjesto uvažavanja različitosti koje će okupljati sve ljubitelje čokolade. Ovisno o visini donacije, svaki podržavatelj akcije dobit će naše čokoladne proizvode, ali i druge poslastice, poput posebnog “čokoladnog” piva koje priprema Križevačka udruga pivara te suvenire čipkanog srca koje izrađuju Križevačke čipkarice.

– Uz mene kao voditelja kampanje u timu su bile Hajdana Rukavina i Ivona Zec, Robertove suradnice koje su se dokazale u mnoštvu kampanja koje su već odradile. Ivona kao community manager i copywriter, a Hajdana je kao crowdfunding ekspert radila na svim aspektima kampanje te nas je pazila i mentorirala od početka cijele ideje, predstavio je Tkalec tim koji je dva mjeseca marljivo pripremao provedbu ove akcije skupnog financiranja za križevačku Hedonu u tijesnoj suradnji s Petrom Gatarićem i Marijom Stančićem iz Udruge osoba s invaliditetom Križevci.

Tkalec je prošle godine završio nacionalni program Crowdfunding Academy, koji je pokrenuo doc.dr.sc. Robert Pašičko, također Križevčanin, a njih dvojica danas surađuju u Labosu za alternativno financiranje UNDP-a. Samu crowdfunding kampanju su planirali i pokrenuli kao pripadnici građanske inicijative Volim Križevce, koju je početkom godine okupio nezavisni kandidat za gradonačelnika Križevaca Mario Rajn sa željom da ta šira platforma okuplja i osnažuje volontere koji rade na konkretnim projektima za dobrobit lokalne zajednice i ljudi križevačkog kraja. Danijel Šaško i Hrvoje Belani iz inicijative su se aktivno uključili i pripomogli u kampanji, a mnogi simpatizeri su se uključili donacijom.

– Posebno moram zahvaliti Križevčanima Milanu Petiću i Miroslavu Habušu iz Fotomimi i Foto Video Star koji su nam donirali svoje vrijeme i napravili odličan video za kampanju, kao i tvrtki Insulabit koja nam je donirala infografike korištene u kampanji. Naravno, hvala i svim ljudima koji su se uključili u kampanju donacijom, ali i širenjem riječi o kampanji. Vjerovali smo da će kampanja biti dobro prihvaćena i da će je Križevčani prepoznati kao nešto što vrijedi podržati, no nismo se usudili nadati da ćemo prvi cilj doseći u samo 3 dana. Kampanja traje još 18 dana i slijedeći nam je cilj prikupiti dodatnih 2000 dolara da priuštimo svim križevačkim prvašićima izlet u Choco Bar i upoznavanje s Hedoninom pričom, zaključio je Tkalec.

Vezano

Komentari su zatvoreni.