Križevačka tvrtka je 22. najbrže rastuća agencija u svijetu, a poslova ima i u Kaliforniji

Križevačko-zagrebačka IT agencija Speck najbolja je hrvatska tvrtka na ovogodišnjim ljestvicama globalne tvrtke Clutch, za recenzije i ocjenjivanje kompanija koje daju B2B usluge.

Mjeri se učinak u kategorijama najbržeg rasta u 2019./2020. i tzv. održivog rasta od 2017. do 2020., a Speck je zauzeo visoko 22. mjesto u Top 100 najbržerastućih s rastom prihoda od 98,68%, dok su ostali hrvatski predstavnici Ingemark na 32., Clover Studio (64.), Undabot je 93. i lilcodelab 98.

Na listi održivog rasta od naših je najviše plasirana Agency04, na 27. mjestu, Serengeti je 74. U Specku ne kriju da su ponosni na priznanje renomirane platforme koje se temelji na apsolutnoj stopi prihoda 20199. i 2020.

Posebnost pristupa

Svojevrsna je to afirmacija lanjskog uspjeha s ulaskom na listu Deloitte Fast50 JI Europe. “Nagrade poput Deloitteove te Clutcheve služe nam prvenstveno kao povratna informacija za naš dosadašnji rad i potvrda da je način na koji pristupamo tržištu, klijentima i projektima prepoznat od šire zajednice.

Nagrada koju nam je dodijelio Clutch.co je i veliki motivator za daljnji rast”, kaže CEO agencije Tomislav Tenodi.

Do impresivnog ih je rezultata doveo rad na razvoju mobilnih i web aplikacija, ne samo u Hrvatskoj, gdje rade za najveću medijsku kompaniju Styria grupu, već i u inozemstvu, gdje se izdvaja suradnja s kalifornijskim startupom KidzToPros te Peterson’som. Trenutačno su partneri i suradnici na više od 10 projekata.

“No, pretkraj prošle godine krenuli smo s intenzivnijim radom na razvoju internih proizvoda. Tako je dio tima fokusiran na daljnji razvoj i poboljšanje proizvoda Autoskola.hr, jednog od prvih naših projekata nastalog još 2017.

Paralelno radimo i na novom proizvodu koji bi svjetlo dana trebao ugledati krajem ove godine”, najavljuju u agenciji u kojoj je trenutačno više od 50 stručnjaka, stalno zaposlenih i vanjskih.

Bit će ih sasvim sigurno još, obzirom na to da ovaj tjedan finaliziraju drugo izdanje Speck Akademije, koju provode u suradnji s varaždinskim Fakultetom organizacije i informatike (FOI), i s koje se lani nekoliko polaznika ‘kvalificiralo’ za posao u Specku.

Intenzivan tempo

“To je obrazovni program za studente završnih godina preddiplomskog i diplomskog studija na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) u Varaždin. Radi se o 15 praktičnih radionica na temu razvoja web aplikacija u programskom jeziku JavaScript uz korištenje Reacta i Node.js-a.

Ove je godine bilo 18 polaznika (od više od 100 zainteresiranih) koji su od ožujka do svibnja petkom razvijali aplikacije uz pomoć iskusnog mentora-developera Specka”, objašnjava Tenodi. Tempo Akademije je bio intenzivan, doznali smo i od polaznika, zahtijevalo se stalno učenje i puno prakse. Na kraju programa polažu završni ispit i dobivaju certifikat, što će biti na FOI-ju u Varaždinu u petak.

“Ova suradnja spaja akademsku i poslovnu zajednicu i ima za cilj pomoći studentima usvojiti relevantne vještine kojima će biti konkurentni na tržištu rada.

Za nas organizacija Akademije znači i dugoročno ulaganje u IT zajednicu koje se, vidimo na primjerima Infobipa i Nanobita, višestruko isplati”, ističe Tenodi, vjerujući da će i ove godine neki od akademaca postati i dijelom Speckova tima. (PD)

Vezano

Komentari su zatvoreni.