Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Stop - Policija

Tijekom vikenda, od 31. listopada do 2. studenoga, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene, te dvije prometne nesreća s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Uzroci prometnih nesreća bili su neprilagođena brzina, nepropisno skretanje, nepropisno prelaženje kolnika, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i nepropisno mimoilaženje. Jedan vozač koji je prouzročio prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom bio je pod utjecajem alkohola.

Sankcionirano je 125 prometnih prekršaja, od čega 10 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 54 prekoračenja ograničenja brzina kretanja vozila.

Tijekom vikenda u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su četiri vozača. Jedan je uhićen, te je protiv njega proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen kaznom zatvora, novčanom kaznom, te mu je izrečena zabrana upravljanja.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 2. studenoga, u 20.45 sati u Bjelovarskoj ulici u Križevcima, kada je 29 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,22 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, 31. listopada, u 15 sati u Križevačkoj ulici u Sokolovcu, kada je 53 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 115 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 60 kilometara na sat.

Oprezno u prometu u uvjetima magle

Pozivamo vozače da upale svjetla na vozilima, da povećaju razmak i smanje brzinu, a vozače bicikla i pješake da koriste površine namijenjene njihovom kretanju, te da koriste reflektirajuću biciklističku odjeću ili prsluke, odnosno da budu označeni izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

Ponovno podsjećamo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, te da upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Na sve vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cestama, već da zamole osobu koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije konzumirala alkohol da upravlja vozilom ili da koriste usluge taksi službe, kako bi se izbjeglo događanje prometnih nesreća.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.