Simulacije im pomogle upisati željeni fakultet

Nikola Matosović upisao se ovih dana na zagrebački FER, slijedeći tako starijeg brata koji je ondje apsolvent. Osim što se za prijamni ispit pripremao samostalno proučavajući gradivo, on je uz desetak križevačkih maturanata prošao i simulaciju prijamnih, na kojoj su dva vikenda rješavali zadatke iz matematike i fizike s prijašnjih razredbenih ispita.

Projekt su već četvrto ljeto zaredom priredili stručnjaci udruge P.O.I.N.T. Hrvoje Belani i Mario Rajn, koji su u Klub kulture uveli pravu radnu atmosferu, pa su se sudionici udubili u materiju.

– Simulacije su mi pomogle jer sam naučio kako riješiti neke tipove zadataka, pa na ‘pravom’ ispitu i nisam imao toliku tremu, a razbili smo i neke predrasude – kaže N. Matosović, što je pozdravila i Petra Kirin, kojoj se nakon prijamnog na PMF-u smiješi i upis studija matematike.

– To mi je bio koristan program uoči samog prijamnog, jer smo svi zajedno i analizirali zadatke – otkrila je.

Premda organizatori tvrde da simulacije nisu izravno pomogle upisu na fakultet, podatak da su željeno upisali i polaznici Ivona Haban i Luka Anđelić govori dovoljno. Ovaj obrazovni projekt, kojemu nema sličnog u cijeloj regiji, Grad Križevci honorirao je sa 1.000 kuna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.