Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Donji Cubinec prije izbora ulazi u gradsku četvrt

Krizevci_iz_zrakaKRIŽEVCI – Jedina točka dnevnog reda zadnje sjednice križevačkog Gradskog vijeća koja nije dobila potrebni broj glasova za usvajanje bio je prijedlog za izdvajanje naselja Donji Cubinec iz sastava Mjesnog odbora Cubinec i njegovo pripajanje Gradskoj četvrti Donji grad. 20 vijećnika koji su prisustvovali sjednici podijelili su se točno po pola, pa ih je po desetero bilo za i isto toliko protiv takvog mijenjanja Odluke o područjima mjesnih odbora i gradskih četvrti, pri čemu su se i politički podijelili – za nju su glasali vijećnici vladajuće grupe HSS-a i HDZ-a, a protiv oporba s SDP-om i nezavisnima. Tako gradski parlament nije udovoljio traženju građana koji su iz prigradskog naselja željeli ući u jednu gradsku četvrt, iako su uredno priložili više od 20% potpisa mještana.

Gradonačelnik Branko Hrg smatra njihov zahtjev potpuno opravdanim, jer radi se o dva bitno različita dijela jednog mjesnog odbora, pa najavljuje da će prijedlog ponoviti, te da će predlagač biti baš on. – Vijećnici su rekli da zašto to nisam ja kao gradonačelnik predložio, zašto se skupljalo potpise od ljudi, ne znam, bilo je još nekih primjedbi. Mi ćemo za naredno Gradsko vijeće preslušati i pregledati primjedbe, riješiti ih na način da zadovoljimo ono što je još vijećnicima bilo nejasno i ja osobno kao gradonačelnik ću ovoga puta predložiti izdvajanje Donjeg Cubinca u Gradsku četvrt Donji grad, najavio je Hrg.

Križevačka gradska vlast planira održati izbore za vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti održati u svibnju, zajedno s onima za europarlament.(RKC)

wpDiscuz