Donji Cubinec prije izbora ulazi u gradsku četvrt

Krizevci_iz_zrakaKRIŽEVCI – Jedina točka dnevnog reda zadnje sjednice križevačkog Gradskog vijeća koja nije dobila potrebni broj glasova za usvajanje bio je prijedlog za izdvajanje naselja Donji Cubinec iz sastava Mjesnog odbora Cubinec i njegovo pripajanje Gradskoj četvrti Donji grad. 20 vijećnika koji su prisustvovali sjednici podijelili su se točno po pola, pa ih je po desetero bilo za i isto toliko protiv takvog mijenjanja Odluke o područjima mjesnih odbora i gradskih četvrti, pri čemu su se i politički podijelili – za nju su glasali vijećnici vladajuće grupe HSS-a i HDZ-a, a protiv oporba s SDP-om i nezavisnima. Tako gradski parlament nije udovoljio traženju građana koji su iz prigradskog naselja željeli ući u jednu gradsku četvrt, iako su uredno priložili više od 20% potpisa mještana.

Gradonačelnik Branko Hrg smatra njihov zahtjev potpuno opravdanim, jer radi se o dva bitno različita dijela jednog mjesnog odbora, pa najavljuje da će prijedlog ponoviti, te da će predlagač biti baš on. – Vijećnici su rekli da zašto to nisam ja kao gradonačelnik predložio, zašto se skupljalo potpise od ljudi, ne znam, bilo je još nekih primjedbi. Mi ćemo za naredno Gradsko vijeće preslušati i pregledati primjedbe, riješiti ih na način da zadovoljimo ono što je još vijećnicima bilo nejasno i ja osobno kao gradonačelnik ću ovoga puta predložiti izdvajanje Donjeg Cubinca u Gradsku četvrt Donji grad, najavio je Hrg.

Križevačka gradska vlast planira održati izbore za vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti održati u svibnju, zajedno s onima za europarlament.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
5 komentara
  1. Slučajni prolaznik piše:

    pak kad ne znaš kaj bi onda vređaši pretiš… tipična zelenaška politika

  2. CrKveni Kmer piše:

    Jura kaj se dogodilo? Ti se opet zmešalo v ludari, mi se čini da sličan onom kaj se je pisal IMT533… A kaj to sad opet Hrg basamega o Cubincu, pak mu je točka bila na dnevnom redu i nije prošla… kaj sad bumo ko` u Koreji, točka ide na dnevni red tak dugo dok se ne usvoji, ne znam baš da je to po regulama, osim po onim Hrgovim. Sad će hrabri, neovisni i SAMOSTALNI Hrvatski LABURISTA Špoljar plemeniti, dignuti ruku kako tata Branko kaže.

  3. Agent tajne sile piše:

    Sad ce krenuti ucjene mostom.
    Hocete most, pristupite po zapovjedi vrhovnog stana hss-a
    U ovom gradu je sve naopako, jos od vemena Vase Ostojica,
    nema tu srece ni pameti.

  4. Forumaš piše:

    Sad će Donji Cubinec procvasti, čim se odvoji od Cubinca i postane Hrgov privatni i nepoželjni dio gradske četvrti. A jel` bu netko pital nas građane Donjeg grada jel mi hoćemo Cubinec u našu gradsku četvrt? Jel i mi imamo pravo glasa po tom pitanju ili ne? Mi hoćemo referendum!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. CrKveni Kmer piše:

    Kome to Hrg maže oči? Ljudima u Donjem Cubincu gdje su svi HSS-ovci obečava svašta ako se priključe Gradskoj četvrti Donji grad, a do sada im nije dao ništa kada su bili jedan mjesni odbor. Ima frajer dobar razlog za to, prvo će u gradsku “Crvenu četvrt” uvesti 250 odanih HSS glasača i na taj način pokušati SDP u toj gradskoj četvrti skinuti s trona. To bi bio njegov doprinos i pomoć buntovnicima u SDP-u na čelu sa bivšim predsjednikom Ivanom K. i njegovom ekipom, koji bi ako SDP u Donjem gradu slučajno izgubi odmah mogli na Iblerov dokazivati kako je razlog tome novi vođa SDP-a u gradu, koji je izgubio izbore tamo gdje SDP nikad, pa čak niti `91, nije gubio. Ako pak SDP ostane tamo na vlasti, Cubinec će i tako u gradskoj četvrti biti zadnja rupa na svirali, pa se naravno dolje i dalje neće raditi ništa kao i do sada, samo sada za to više neće biti kriv Gradonačelnik nego SDP koji će biti na vlasti. PROZIRNO HRG… PROZIRNO….

Komentari su zatvoreni.