Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1035

Na putu od Svetog Petra Orehovca do Kalnika sudionici Puta kleti provjeravaju kvalitetu europskih cesta
Na putu od Svetog Petra Orehovca do Kalnika sudionici Puta kleti provjeravaju kvalitetu europskih cesta
Na putu od Svetog Petra Orehovca do Kalnika sudionici Puta kleti provjeravaju kvalitetu europskih cesta

Nastavljamo reportažu s 3. Pinklec festa i Puta kleti potkalničkog kraja, točnije s događaja 11. listopada, drugoga dana Festa, kada je predavanja trebalo “zaslužiti” pješačenjem od Svetog Petra Orehovca do Kalnika, gdje su se održavala. Slušat ćemo drugi dio predavanja Tomislava Perka 1000 dana ljeta na putu oko svijeta. U ovoj epizodi Krugova proći ćemo s Tomislavom “komad” puta od Irana do Tanzanije preko Australije. U Tanzaniji će sresti oca prvi put nakon godinu i po dana, jer je do tada već toliko vremena prošlo od kada je krenuo iz Zagreba na ovo putovanje. Nakon toga ukratko ćemo ispričati dojmove s drugog vikenda Pinklec festa, 17. i 18. listopada, a predavanja iz tih dana ostaju za obrađivanje u nekim budućim Krugovima.

Između dva putovanja po svijetu, Tomislav Perko na Kalniku
Između dva putovanja po svijetu, Tomislav Perko na Kalniku

U Vijestima Krugova našeg suradnika bit će riječi o pretisku Brozova Hrvatskoga pravopisa iz 1892. godine, o nagradi koju je osvojio Srećko Horvat, te ćemo pročitati u cijelosti najkraću priču na svijetu, za što ćemo utrošiti nekoliko sekundi jer se sastoji od ukupno šest riječi. Nakon toga saznat ćemo kako čitajući tri druge, malo dulje knjige, možemo osvojiti tri milijuna dolara u zlatu. Na kraju ćemo spomenuti kako otoci i čak već kontinenti plastičnog smeća plutaju svjetskim oceanima.

Javni zdenci i danas predstavljaju specifičan ukras Grada Križevaca koji krase mnogobrojne lokacije u užem i širem centru grada, stoji u najavi predstavljanja projekta U potrazi za križevačkim zdencima koje će se održati u utorak, 21. listopada u 18:30 sati u Velikoj vijećnici Gradske uprave u Križevcima. Počinje dakle na sekundu točno nakon zamiranja posljednjeg takta odjavne špice Krugova. Projektom su renovirani (neki) zdenci, te je pripremljena zanimljiva turistička i edukativna ruta za djecu i odrasle.

Edukativna ruta obišla je zdence na putu do četiri škole. Više sreće drugi put!
Obnova i edukativna ruta zaobišle su zdence na putu do četiri škole. Više sreće drugi put!

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Najavit ćemo i otvorenje izložbe Dr. Franjo Marković u povodu 100. godišnjice smrti. Izložba se otvara u petak, 24. listopada u 19 sati u Likovnoj galeriji u Križevcima. Pojedini su prilozi u emisiji odvojeni preporukama gradske knjižnice koje bismo nove naslove mogli (bar) prolistati i koje projekcije filmova pogledati u Multimedijskom kulturnom centru, a sjetit ćemo se i prošlih događaja u svijetu koji su se zbili na datum ove emisije.

U Svemirskom kutku saznajemo nove pojedinosti o Saturnovom satelitu Mimasu, o proletu kometa pored Marsa, tko i gdje će uskoro moći vidjeti pomrčinu Sunca, kada na našem nebu možemo vidjeti prelete Međunarodne svemirske stanice, a u Zanimljivostima spominjemo desetak različitih činjenica o svijetu oko nas, tipa Jeste li znali.

Ne dirajte mi krugove broj 1035 emitira se 21. listopada od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.