Akcijom ‘Osvijetli se!’ dijelili svjetla za bicikle

IMG_6472_Osvijetli_se_akcija_svjetla_bicikli_prsluci_KUB_POINT_PolicijaTijekom prošlog vikenda u Križevcima je provedena promotivno-edukativna kampanja “Osvijetli se!”, u organizaciji Križevačke udruge biciklista (KUB), Policijske postaje Križevci te nezavisnog portala Križevci.info križevačke udruge P.O.I.N.T.
– Nažalost, većina biciklista koje smo susreli nisu bili vidljivo označeni i osvijetljeni tako da nam je iznimno drago što smo sudjelovali u preventivnoj akciji osvješćivanja sigurnosti biciklista, istaknuo je Mario Rajn, predsjednik udruge P.O.I.N.T., napomenuvši da je podijeljeno dvadesetak kompleta prednjeg i stražnjeg svjetla za bicikl, uz reflektirajuće prsluke.

IMG_6476_Osvijetli_se_akcija_svjetla_bicikli_prsluci_KUB_POINT_PolicijaCilj akcije je bio osvijestiti sve bicikliste da je obavezno korištenje svjetala na biciklu, prije svega zbog njihove sigurnosti u prometu, a potrebna je posebna pozornost vozača da pripaze na djecu u prometu kao i policije da posebnu pažnju obrate na prostore oko škola, budući da je počela nova školska godina. Organizatori ističu da su učinci bili trenutni i vidljivi, budući da su u narednim danima vidjeli kako bicikli svijetle, posebice kod radnica i radnika koji se iz popodnevne smjene vraćaju s posla u poslovnoj zoni Nikola Tesla.

IMG_6479_Osvijetli_se_akcija_svjetla_bicikli_prsluci_KUB_POINT_PolicijaPrema istraživanju koje je tijekom studenog prošle godine na ulicama Zagreba proveo Sindikat biciklista, koji je i osmislio ovu akciju, na uzorku od gotovo tisuću biciklista, ustanovljeno je da približno 55% biciklista koristi jedno ili oba svjetla, a ostatak se vozi neosvijetljen. Neslužbeno KUB-ovo istraživanje za Križevce pokazalo je još poraznije rezultate, istaknuo je predsjednik KUB-a Danijel Šaško, manje od 10% biciklista posjeduje prednje i zadnje svijetlo prilikom vožnje u noćnim uvjetima, a još ih toliko ima prednje ili zadnje svijetlo.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.