SM iz Splita: Velika ‘Musica’ u splitskoj luci

prova_B.JPG"Kruzeri", danas tri, su među nama. Talijanski cruiser Musica je napokon i u Splitu. Luksuzni brod "MSC Musica" danas, u sklopu osmodnevnog putovanja Mediteranom, prvi put boravi u gradskoj luci, najveći je cruiser koji je dosada posjetio Split. Brod kompanije "MSC Cruises", dugačak je 293 i širok 33 metra.

katovi.JPGTrčim vidjeti to"čudovište". Fotografije broda su snimljene iz svih zemaljskih pozicija, tako da se može doživjeti i uočiti njegova ogromnost. Znam samo da je pun, 3000 putnika i 1000 članova posade smjestilo se na svih 17 (slovima: sedamnaest) katova.
Iz blizine sam širokokutnim objektivom mogao uhvatiti svega nekoliko katova.
pokraj_bazena.JPG
Na vrhu je paluba s olimpijskim bazenom, uz koji se vidi i jedan kupač. Putnici iz zapadne Europe i SAD-a gušte na ‘muzikalnom’ krstašu registriranom u Panami platili su između 1435 i 1771 dolara po glavi. Ovo putovanje stoga je "teško" između 4,5 i 5,5 milijuna dolara.
camac_za_spasavanje.JPG
I čamac za spašavanje ‘korisnika’ Musice je zaista impresivan.

krma_musice.JPGNa samom plovećem hotelu s pet zvjezdica, putnici se, osim izležavanjem i uživanjem u morskom povjetarcu na nekoj od paluba, mogu zabaviti u kasinu i diskoteci na palubi, sushi baru i restoranu, kazalištu i knjižnici.

Sukladno imenu "MSC Musica", kojoj je kuma slavna talijanska glumica Sophia Loren, također se može uživati u zvucima prozirnoga klavira, smještenog uz vodopad koji se slijeva od vrha do dna broda.
europa.JPG
Usput sam snimio i dodao radi usporedbe i usidreni cruiser Europu, koji prema Musici izgleda kao – čamčić. musica.JPG Tijekom dana oni koji borave na Musici (ovdje jedva stala u kadar) mogu se raskalašiti u shopping centru i
uljepšati u kozmetičkom salonu ili se osvježiti u nekom od dva vanjska bazena i
jacuzziju, ili se, pak, oznojiti u sauni i parnoj kupelji.

prova_A.JPGTu su još teretana, teniski
teren, košarkaško i nogometno igralište, mini golf i simulator za golf.

Osim razgledavanja Splita, putnike očekuju i izleti u Solin i Trogir, a neki su izrazili zanimanje i za posjet Međugorju.

 

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.