Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Mogućnosti i prednosti zapošljavanja osoba s invaliditetom

okrugli stol na temu ‘Mogućnosti i prednosti zapošljavanja osoba s invaliditetom’

Dana 06.10.2014.Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice organizirala je OKRUGLI STOL na temu ‘Mogućnosti i prednosti zapošljavanja osoba s invaliditetom’ odnosno javna rasprava na kojoj je namjera bila da se poslodavcima u Podravini i Prigorju pojasni kakve novosti im donosi novi Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, koji stupa na snagu s prvim danom 2015 godine. Među novostima koje uvodi zakon je izdvojeno da će na svakih 20 zaposlenih poslodavac morati zaposliti jednu osobu s invaliditetom.

U protivnom će, na žalost, plaćati kaznu. Ali da se to ne bi dogodilo informiranje poslodavaca imalo je za cilj kako mogu iskoristiti državna poticajna sredstva i dobiti jednog vrijednog zaposlenika, ali i značajna sredstva kako bi mogli imati svu podršku za svog zaposlenika, osobu s invaliditetom.

Na skupu u COOR-u „Podravsko sunce“ Koprivnica sudjelovao je i jedan od sudionika izrade tog zakona, izvršni direktor u Hrvatskom savezu udruga invalida rada Leke Sokolaj, te povjerenica za osobe s invaliditetom u Uredu predsjednika države Vesna Škulić.

Ova javna rasprava održala se u sklopu aktivnosti 8. tjedna cjeloživotnog učenja.

Pozitivac
Pozitivac

Daj ti Kešer njih poduči. Pa barem ti znaš kak je to kad ti partija čitav život osigurava egzistenciju.
Koja ti je ovo, četvrta, peta… ? 🙂

kalničan
kalničan

Trebaju li i ovi nesretnici uz ponudu na Natječaj dostaviti i člansku iskaznicu HSS-a!?

wpDiscuz