Mogućnosti i prednosti zapošljavanja osoba s invaliditetom

okrugli stol na temu ‘Mogućnosti i prednosti zapošljavanja osoba s invaliditetom’

Dana 06.10.2014.Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice organizirala je OKRUGLI STOL na temu ‘Mogućnosti i prednosti zapošljavanja osoba s invaliditetom’ odnosno javna rasprava na kojoj je namjera bila da se poslodavcima u Podravini i Prigorju pojasni kakve novosti im donosi novi Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, koji stupa na snagu s prvim danom 2015 godine. Među novostima koje uvodi zakon je izdvojeno da će na svakih 20 zaposlenih poslodavac morati zaposliti jednu osobu s invaliditetom.

U protivnom će, na žalost, plaćati kaznu. Ali da se to ne bi dogodilo informiranje poslodavaca imalo je za cilj kako mogu iskoristiti državna poticajna sredstva i dobiti jednog vrijednog zaposlenika, ali i značajna sredstva kako bi mogli imati svu podršku za svog zaposlenika, osobu s invaliditetom.

Na skupu u COOR-u „Podravsko sunce“ Koprivnica sudjelovao je i jedan od sudionika izrade tog zakona, izvršni direktor u Hrvatskom savezu udruga invalida rada Leke Sokolaj, te povjerenica za osobe s invaliditetom u Uredu predsjednika države Vesna Škulić.

Ova javna rasprava održala se u sklopu aktivnosti 8. tjedna cjeloživotnog učenja.

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. Pozitivac piše:

    Daj ti Kešer njih poduči. Pa barem ti znaš kak je to kad ti partija čitav život osigurava egzistenciju.
    Koja ti je ovo, četvrta, peta… ? 🙂

  2. kalničan piše:

    Trebaju li i ovi nesretnici uz ponudu na Natječaj dostaviti i člansku iskaznicu HSS-a!?

Komentari su zatvoreni.