Pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola

Stop - Policija

Tijekom devet mjeseci ove godinena području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 98 prometnih nesreća koje su prouzročili vozači pod utjecajem alkohola.

Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su dvije prometne nesreće s poginulim osobama i 45 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, u kojima su dvije osobe smrtno stradale, 10 osoba je teško i šest osoba je lakše ozlijeđeno.

Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su 22% ukupnog broja prometnih nesreća odnosno 33% prometnih nesreća s poginulim osobama i 21% prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama.

U nesrećama koje prouzroče vozači pod utjecajem alkohola stradalo je 24% stradalih osoba odnosno u ovim nesrećama stradalo je 33% smrtno stradalih i 20% teško ozlijeđenih osoba.

Tijekom prvog vikenda u listopadu zabilježeno je pet prometnih nesreća, pri čemu je u svakoj nesreći kod vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Kako bi se smanjio broj nesreća koje prouzroče vozači koji pod utjecajem alkohola upravljaju vozilima, ponovno apeliramo da vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima već da upravljanje vozilom prepuste osobi koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije pod utjecajem alkohola odnosno da koriste usluge taxi-službe i javnog prijevoza.

Sugeriramo da se u društvu koje je zajedno u izlasku odredi jedna osoba koja će za vrijeme zajedničkog izlaska upravljati vozilom i koja neće konzumirati alkoholna pića.

Mlade vozače podsjećamo da je za njih dopuštena koncentracija od 00,00g/kg alkohola u organizmu.

U cilju smanjenja stradavanja osoba u prometnim nesrećama i povećanju stupnja sigurnosti svih sudionika u prometu, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom mjeseca listopada provoditi će se pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača.

Tijekom provođenja pojačanog nadzora posebna pozornost biti će usmjerena na mlade vozače, te na nadzor prometa u jutarnjim satima tijekom vikenda.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.