U petak u Križevcima počinje 3. Pinklecfest

Robert_Pasicko_Kuba_2014Festival posvećen putovanjima i putnicima, odlascima u nepoznato i povratkom nakon kojeg više ništa nije kao prije, doživljava svoje treće izdanje od petka 10. do subote 18. listopada. U četiri festivalska dana Pinklecfesta, posjetitelji će svjedočiti jahanju Mongolijom, autostopiranjem preko nekoliko kontinenta tijekom tisuću dana proljeća, plovljenju svjetskim morima kroz priče križevačkog kapetana; planinarenju Dolomitima, Prokletijama i Kilimanđarom, lutanju centralnom Amerikom, Baskijom, Izraelom i Palestinom te putovanjima malom djecom brdima Balkana i Kubom.

Osim dokumentarističkog pogleda na zemlje kojim se putuje, putopisi odišu i subjektivnim doživljajem putnika koji ih prezentira. Osim širom otvorenih očiju i djetinjeg divljenja, od putnika se traži i kasnije probavljanje doživljenog, a sam putnik se pretvara u hodočasnika koji se mijenja tijekom putovanja.

Predavanja se tijekom dva vikenda održavaju u Multimedijskom kulturnom centru Križevci i Planinarskom domu Kalnik, a u subotu 11.10. slijedi planinarenje od Križevaca pa putem kalničkih kleti do doma na Kalniku; dok su dan kasnije organizirane vođene šetnje na Kalniku. Festival se održava u organizaciji u organizaciji križevačke Udruge P.O.I.N.T. i Planinarskog društva „Kalnik“ Križevci. Donatori festivala su Grad Križevci i Koprivničko-križevačka županija, a više informacija o festivalu može se naći na web stranicama www.pinklecfest.org i www.pdkalnik.hr.

Pinklecfest 2014 - plakat 960 x 1424

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.