‘MS Fellow’ Rakamarić na radnom odmoru u Hrvatskoj

Zvonimir Rakamarić, Križevčanin s magisterijem računarskih znanosti s kanadskog sveučilišta Britanska Kolumbija (UBC), doktorski student dobitnik ovogodišnje prestižne svjetske nagrade Microsoft Research Fellowship, o čemu su prije šest mjeseci javljali mnogi hrvatski mediji, ovih se dana nalazi na odmoru u Hrvatskoj. Prije odlaska na tromjesečnu industrijsku praksu u Microsoft u američki Redmond, Rakamarić je posjetio i Križevce, grad u kojem je odrastao i proveo školske dane.

Tijekom ovomjesečnog boravka u Hrvatskoj, na nekoliko je dana posjetio grad L’Aquila u središnjoj Italiji, gdje je na međunarodnoj konferenciji o automatskom programskom inženjerstvu kolegama iz cijelog svijeta predstavio najnovije rezultate svog znanstvenog rada na području softverske verifikacije. O svojim će istraživanjima održati 2. listopada stručno predavanje i na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, u organizaciji Hrvatske sekcije međunarodnog strukovnog udruženja IEEE.


O Rakamarićevoj znanstvenoj karijeri i radu vani te životu u Vancouveru Križevčani mogu čuti iz prve ruke već danas poslijepodne u eteru Radio Križevaca, gdje će od 17 sati gostovati u znanstveno-popularnoj emisiji "Ne dirajte mi krugove" medijskog aktivista i entuzijasta Ratka Matića. Tom prilikom predstavit će i drugo elektroničko izdanje svog "Vodiča za poslijediplomski studij u inozemstvu", koji je prošle godine tiskala križevačka udruga P.O.I.N.T., čiji je član i sam Rakamarić, te predstavila i distribuirala diljem Hrvatske, između ostalog i na križevačkom Culture Shock Festivalu.


Drugo izdanje vodiča, koji je Rakamarić napisao u koautorstvu s dr.sc. Domagojem Babićem, prošireno je informacijama na temelju pitanja čitatelja prvog izdanja, te uz niz dopuna donosi i tri nova poglavlja o akademskim stupnjevima, zaposlenju nakon poslijediplomskog te međunarodnoj razmjeni studenata. O drugom online izdanju Vodiča Rakamarić će 3. listopada održati predavanje studentima na zagrebačkom FER-u, u organizaciji studentske sekcije Odjela za komunikacije udruženja IEEE, grupe GOLD i udruge P.O.I.N.T.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.