‘Zlatne kune’ Podravki i KTC-u, Rascu i Renoteksu

Katavic01KOPRIVNICA – Podravka i križevački KTC dobile su ravnopravno priznanje ‘Zlatna kuna’ Županijske gospodarske komore Koprivnica za prošlu godinu u kategoriji velikih tvrtki. Među srednjima nagrada je pripala kalinovačkom Rascu, dok je ‘Zlatnu kunu’ među malim tvrtkama iz Koprivničko-križevačke županije dobio koprivnički Renoteks. Potvrda je to da se u ovim tvrtkama dobro radi, da ustrajni postižu rezultate te u tišini vuku naprijed, stvaraju nova radna mjesta i preduvjete da sutra budu još bolji, naglasio je predsjednik Povjerenstva za dodjelu priznanja ‘Zlatna kuna’ Julio Kuruc.
– I to je priznanje za postignuti put i da vas podržavamo dalje u novom razvojnom ciklusu, rekao je J. Kuruc.

Obrazlažući zašto se upravo tim tvrtkama dodjeljuju priznanja, naglasio je da su mnogi od njihovih čelnika uložili svoje znanje, mnogo truda, čak i zdravlje, kako bi postigli dobre rezultate.
– Zato u javnosti stvarajmo atmosferu da su poduzetnici kreatori, stvaratelji novoga, nisu lopovi. To jedamput javno i glasno treba reći. Ako ima koji lopov, to uvijek je bio, u svakom žitu nešto se nađe i kukolja.

Na svečanosti se okupilo manje gospodarstvenika i gostiju iz političkog života nego prijašnjih godina, za što je Kuruc okrivio krizu. Stoga je sve pozvao da se okrenu budućnosti, na dobrobit generacija koje dolaze te kako bi se izbjegao egzodus mladih u inozemstvo.
– Zato s ovog mjesta pozivam prvo kreatore ekonomske politike, nas poduzetnike, da sve napravimo da se to ne dogodi, da naša mladost ne ode dalje, da ne stvara dobitnike Nobelovih nagrada po svijetu, po prostranstvima i da i nama bude bolje.

U ime dobitnika ‘Zlatnih kuna’ zahvalio je predsjednik Uprave KTC-a Ivan Katavić:
– Kako mnogi kazaše da je situacija vrlo teška, u ovoj situaciji biti najuspješniji je dodatno zadovoljstvo, kad imamo ljude koji su prepoznali takve koji daju sve od sebe kako ne bi doveli u pitanje opstojnost poduzeća i zaposlenih, kazao je Katavić.

Priznanja su uručena na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske gospodarske komore, čiji predsjednik Miroslav Vitković je naglasio kako im je drago da i ove godine, u vrijeme krize, ima poduzeća u našoj županiji koje su zaslužile ‘Zlatnu kunu’.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Ivan piše:

    Čestitke. Za to što je kriza napala poduzetnike, ja krivim lažne branitelje

Komentari su zatvoreni.