Večeras u atriju Galerije ‘Večer pod zvijezdama’

Atrij_Gradski_muzej_Krizevci_ljetne_veceriKriževačka udruga pjesnika i pisaca (KUPP) i ove godine organizira ljetni program za osvježenje kulturne ponude u gradu. Ovogodišnja “Večer pod zvijezdama” je zakazana za 20:20 sati, a održat će se u atriju Likovne galerije, na Trgu Antuna Nemčića 6.
– Ovaj program smatrajte i svojevrsnom osobnom pozivnicom da dođete i da nam se pridružite jer oni koji su već bili na našim programima znaju da je uvijek izvrsno, od kvalitete programa do atmosfere, istaknuo je predsjednik KUPP-a Josip Petrlić Pjer, koji će i voditi čitav program. U slučaju lošeg vremena program će se održati u Multimedijskom kulturnom centru Gradske knjižnice Franjo Marković, a ulaz je slobodan.

Nastupit će sljedeći pjesnici: Ottone Novosel Franz, Milica Ježovita i Tomislav Karlović iz Križevaca, Vladimir Lovreković iz Zagreba, Stjepan Golubić iz Drnja te Sanja Damjan iz Koprivnice. Kao gosti večeri su najavljeni glumac Zdenko Jelčić, poznat po ulozi kapetana Ljube u seriji Kapelski kresovi te pjesnikinja Dijana Jelčić. U glazbenom dijelu večeri nastupit će Luka Lovreković na gitari. U dramskom dijelu programa publika će vidjeti scenske prikaze „Nagradna igra“ i „Kak započeti znova“ u izvedbi „Priločke amaterske scene“ (P.A.S.) iz Preloga, gdje će nastupiti glumci Miljenka Setin, Barbara i Dejan Novak te Vlado Kovač. Također će biti postavljena mini izložba slika Božice Božinov iz Koprivnice.

KUPP-Koromacno_2014_139KUPP gostovao u Istri

Deset članova KUPP-a je prvi vikend u kolovozu gostovalo u Istri, u Koromačnom, gdje su upriličili dvije večeri ispunjene poetsko-dramskim i likovno-glazbenim programom. Prema riječima predsjednika Petrlića, izvrstan prijem domaćina te iznimno kvalitetan i zanimljiv program Križevčana rezultirao je dogovorom o posjetu križevačke udruge i sljedećih godina Općini Raša, ali i dolasku pjesnika s tradicijskim glazbalima Istre u Križevce krajem rujna, prigodom obilježavanja prve godišnjice rada udruge.

Vezano

Komentari su zatvoreni.