Ultimate magazine theme for WordPress.

Oporba traži sjednicu o križevačkom Pučkom učilištu

gradsko_vijece_krizevci_sjednicaKRIŽEVCI – Ujedinjena križevačka oporba zastupljena u Gradskom vijeću, koju čini desetero vijećnika iz šest političkih opcija, zatražila je sazivanje tematske sjednice o Pučkom otvorenom učilištu Križevci.

Zahtjev su predali u gradsku upravu, a predsjednik Gradskog vijeća treba sjednicu sazvati u roku od 15 dana. U obrazloženju navode da sjednicu traže jer gradska vlast razmišlja o smanjenju broja djelatnika u Pučkom učilištu, zbog njezinog lošeg financijskog poslovanja te loše situacije u gradskoj blagajni. To bi značilo ubrzano gašenje te javne ustanove za obrazovanje i kulturu, čiji je osnivač Grad Križevci.

Oporbenjaci očekuju da svoje o toj temi kaže gradonačelnik Branko Hrg, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Melita Habdija i predsjednik Upravnog vijeća te ustanove Željko Jurković. Predlažu i da se na tematsku sjednicu Gradskog vijeća pozovu i svi zaposlenici te članovi Upravnog vijeća Pučkog otvorenog učilišta Križevci, kako bi se čula i njihova razmišljanja o toj problematici te da bi se došlo do najkvalitetnijeg rješenja za tu ustanovu.(RKC)

Možda vam se svidi
svistevikonjine
svistevikonjine
Kupio Mujo papigu, odnese je kući te stavi kavez na balkon. Prolazi tuda policajac, kad papiga će: – Dolje vlada, dolje vlada! Dođe policajac kod Muje pa mu kaže: – Čuj Mujo, izbaci ovu ptičurinu inače ideš ravno u zatvor! Ode Mujo kod prodavača, kaže mu u čemu je problem i zatraži da mu da drugu papigu. Prodavač zamjeni papigu i kaže: – Ova ti je je po izgledu potpuno ista, ali neće praviti probleme jer je pobožna i zna samo svete riječi! Savi Mujo kavez na balkon, kad evo istog policajca. Gleda on papigu, a ona ništa – šuti… Više »
svistevikonjine
svistevikonjine

Pita Mujo Hasu:

– Jel, Haso, ‘oćeš doći kod mene igrati šah?

A Haso misli, misli i kaže:

– Može, zašto ne.

A Mujo će na to!

– E super, taman nam je falio još jedan konj.

svistevikonjine
svistevikonjine

Igraju se djeca u Hercegovini skrivača. Broji mali Mujo:

– 1990… 1991… 1992… 1993… 1994… 1995… Tko se snašao, snašao se!!

svistevikonjine
svistevikonjine

Razgovaraju Dolar, Euro i Kuna.
Reče Dolar:
Ja sam ko tigar, kada skočim rušim sve pred sobom!
Na to će Euro:
Ja sam ko antilopa, kad ja skočim niko me ne može dosegnuti!
Tada reče Kuna:
Ja sam ko lav, kad vi skočite ja riknem

svistevikonjine
svistevikonjine

Pita Sanader Carlu Del Ponte:
– “Primate li American Express?”
Ona mu odgovori:
– “Ne samo Gotovinu…”