Vrtić – Nakon šest godina povećane cijene smještaja

KRIŽEVCI – Cijena vrtića mogla bi uskoro porasti. S dosadašnjih 490 kuna po djetetu, roditelji bi novom gradskom odlukom plaćali 610 kuna. Iako je na prošlotjednoj sjednici Gradskog kolegija odlučeno kako je zahtjev Dječjeg vrtića razuman, ovu odluku još uvijek treba blagosloviti Gradsko vijeće. Bude li odluka usvojena, od 1. ožujka će se primjenjivati nove cijene. Tako će nova ekonomska cijena vrtića biti 1523 kuna, od čega će roditelji 270 djece plaćati 610 kuna.
– Budući da se cijena vrtića nije mijenjala od 2006. godine, članovi Kolegija složili su se kako je to nužno zbog rasta svih cijena tijekom tih šest godina – rekao je Branko Hrg, gradonačelnik Križevaca.

 

Dječji vrtić uputio je zahtjev gradonačelniku za davanje suglasnosti za povećanje ekonomske cijene smještaja djece u jaslicama i vrtiću te polaznika programa predškole, koja je do sada iznosila 1362 kuna.
– Potreba za povećanjem bila je iskazana i u Financijskom planu Vrtića za 2011. godinu, no tek sad smo se odlučili na ovaj korak. U novoj cijeni roditelji bi plaćali 40 posto ekonomske cijene – rekla je Mirjana Gregurek, ravnateljica Dječjeg vrtića.

Dodaje kako su u posljednje vrijeme cijene energenata i namirnica porasle do te mjere da je postala upitna isplativost Vrtića. Novim izračunom, ta ’skala’ troškova i dohotka bi se trebalo ponovno vratiti u normalno stanje.
– I s novom cijenom, najjeftiniji smo u gradu. Uvijek smo bili, što se i očekuje od nas, no zbog PDV-a, režija, energenata i drugih cijena koje su u posljednje vrijeme narasle, nismo imali izbora – kazala je Mirjana Gregurek.

U posljednje tri godine, u gradski Dječji vrtić, uloženo je više stotina tisuća kuna. Obnovljena je stolarija, koja je bila još iz davnih sedamdesetih godina prošlog stoljeća, no uređena je i kuhinja, zamijenjeni krovovi terasa i kupole na krovištu, koje je ravno, pa zbog toga i posebno zahtjevno za održavanje.
– Vrtić je veliki i moramo zadovoljiti kriterije koje mjerodavne službe propisuju, jer naposljetku, to su naša djeca i budućnost ovog grada – objasnila je ravnateljica Gregurek. (PL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.