Dr.sc. Siniša Srečec dobio godišnju nagradu za znanost

phoca_thumb_l_dsc_0120_Sinisa_Srecec_VGUKOdbor za podjelu državnih nagrada za znanost dodijelio je u četvrtak 17. srpnja 2014. godine 30 državnih nagrada za znanost za 2013. godinu – u području biotehničkih znanosti među nagrađenima godišnjom nagradom je i dr.sc. Siniša Srečec, profesor Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima

Nagradom za životno djelo nagrađeni su akademik Nikola Kallay, dr. Tomislav Kelemen, dr. Ivan Sabolić, dr. Marija Vratarić, akademik Ivan Cifrić i akademkinja Dunja Fališevac. Akademik Kallay nagrađen je za rad u području prirodnih znanosti, dr. Kelemen tehničkih znanosti, dr. Sabolić biomedicinskih, dr. Vratarić biotehničkih, akademik Cifrić društvenih, a akademkinja Fališevac za rad u području humanističkih znanosti.

Godišnjom nagradom za znanost u području prirodnih znanosti nagrađeni su dr. Jakov Dulčić, dr. Marko Kralj i dr. Ivica Puljak, u području tehničkih znanosti dr. Lidija Ćurković, biomedicinskih znanosti dr. Iva Dekaris, dr. Gordan Lauc i dr. Janoš Terzić. U području biotehničkih znanosti nagrađeni su dr. Ino Čurik, akademkinja Vlasta Piližota i dr. Siniša Srečec, društvenih znanosti dr. Danijela Dolenec, humanističkih dr. Nada Grujić, skupina znanstvenica te dr. Ivan Marković.

phoca_thumb_l_dsc_0163_Sinisa_Srecec_VGUKDr. Rajka Jurdana Šepić (prirodne znanosti), dr. Nevenka Ožanić (tehničke znanosti), dr. Marijan Grubešić (biotehničke znanosti), skupina predloženika (društvene znanosti) te dr. Tvrtko Jakovina (u području humanističkih znanosti) dobitnici su Godišnje nagrade za popularizaciju i promidžbu znanosti.

Godišnjom nagradom za znanstvene novake nagrađeni su dr. Ivan Güttler (prirodne znanosti), dr. Hrvoje Pandžić (tehničke), Matea Nikolac Perković (biomedicinske), Ana Belščak-Cvitanović (biotehničke) te dr. sc. Petar Sorić u području društvenih znanosti.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta osiguralo je sredstva za novčani dio nagrada: 80.000 kuna neto za nagradu za životno djelo, po 30.000 kuna neto za godišnje nagrade za znanost i za popularizaciju i promidžbu znanosti te 20.000 kuna neto za godišnju nagradu za znanstvene novake. Ukupno će se za 30 nagrada izdvojiti 1.150.000 kuna.

Sjednicom Odbora za podjelu državnih nagrada predsjedao je predsjednik Odbora i Hrvatskog sabora Josip Leko, a odluka o dodjeli državnih nagrada donesena je jednoglasno, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Vezano
4 komentara
  1. Mila piše:

    Iskrene čestitke.Konačno nešto pozitivno u ovom općem crnilu.

  2. lepi Af piše:

    Bravo doktore

  3. rahela piše:

    Cestitam stari moj 🙂

  4. Sanja Petranović piše:

    Bravo, doktore!
    Samozatajan, skroman, prekrasan otac i suprug, A TAKAV VELIKI ZNANSTVENIK!

Komentari su zatvoreni.