Luki Lovrekoviću 1. nagrada na međunarodnom natjecanju za mlade gitariste

Luka_Lovrekovic_gitara_natjecanje_Velbert_1Križevački gitarist Luka Lovreković nastupio je ovaj mjesec na 8. međunarodnom natjecanju za mlade gitariste u njemačkom Velbertu, koje slovi kao najjače europsko natjecanje za glazbenike do 19 godina, a respektabilno je i u svjetskim okvirima. Mladi Križevčanin se natjecao u III. kategoriji, od 17 do 19 godina, među 22 gitarista iz Izraela, Bjelorusije, Litve, Koreje, Kine, Portugala, Nizozemske, Poljske, Njemačke i SAD-a, uz još dva natjecatelja iz Hrvatske, a plasirao se u finale gdje je pobijedio i s njemačkim kolegom podijelio prvu nagradu.
– Ovo je uistinu kruna našeg zajedničkog dugogodišnjeg mukotrpnog rada! Hvala ti na svemu, Luka, na prekrasnom muziciranju i na današnjem danu koji nikad neću zaboraviti, ponosno je nakon natjecanja istaknula mentorica Tamara Perc, magistra gitare i profesorica u križevačkoj Glazbenoj školi Alberta Štrige.

Luka_Lovrekovic_gitara_natjecanje_Velbert_2Između devet finalista, rumunjski graditelj gitara Constantin Dumitriu odlučio je baš mladom križevačkom virtuozu dodijeliti gitaru, na kojoj je pobjednik odmah i odsvirao jednu skladbu, zadobivši ovacije publike i podršku nekolicine zemljaka koji su također sudjelovali na natjecanju.
Lovreković je prošli mjesec maturirao u glazbenoj školi Alberta Štrige s odličnim uspjehom, održavši cjelovečernji koncert u prepunoj Koncertnoj dvorani glazbene škole. Od početka godine je nanizao nekoliko nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima, a ovom nagradom se okrunilo njegovo desetogodišnje školovanje, mukotrpan rad, trud i sati vježbanja.

Luka_Lovrekovic_gitara_natjecanje_Velbert_3Lovreković je na natjecanju sudjelovao zahvaljujući podršci Grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije te svesrdnoj potpori glazbene škole na čelu s ravnateljicom Brankom Špoljar.
– Onaj tko je ikada slušao mladog gitarista mogao se uvjeriti da on nije samo  gitarist već glazbenik i umjetnik čija karizma, razumijevanje i dubok osjećaj i instinkt za glazbu nikoga tko ga sluša ne ostavljaju ravnodušnim, zaključila je emotivno Perc, koja Lovrekovića priprema i za prijemni ispit na Muzičku akademiju.

Vezano
1 komentar
  1. Dejan Pernjak piše:

    Bravo Luka!!!

Komentari su zatvoreni.