Turističkim zajednicama 430 tisuća kuna

Stara_klijet_klet_destinacijski_ruralni_turizamPODRAVINA I PRIGORJE – Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice rasporedilo je gotovo sedam milijuna kuna ovogodišnjih potpora turistički nerazvijenim područjima, a od ukupno 269 prihvaćenih programa, turističkim zajednicama Podravine i Prigorja odobreno ih je 17. Njihova je ukupna vrijednost nešto viša od 430 tisuća kuna, pa tako području naše županije pripalo oko 6% podijeljenog novca. Prema odobrenim svotama prednjači Turistička zajednica grada Koprivnice; njoj će nabavu opreme za povijesne manifestacije sjeverne Hrvatske, za ‘Scensko mačevanje Koprivničkih mušketira i haramija’, za ‘Vitezove na konjima’, te za izradu scenskih drvenih palisada za Renesansni festival HTZ pomoći s 229 tisuća kuna.

Turistička zajednica đurđevačke Podravine može računati s 50.000 kuna potpora za dva projekta postavljanja ‘smeđe signalizacije’ – za tamošnju vinsku cestu i cikloturizam. Također 50.000 dobila je i mala Turistička zajednica općine Kalnik za uređenje poučne staze, a odobrena su joj i još dva programa manje vrijednosti, pa je Kalnik daleko najuspješniji u grupi općina u kojoj su još Ferdinandovac, Sveti Petar Orehovec i Peteranec. U njih tri HTZ će manjim svotama pomoći postavljanje turističke signalizacije, kao i županijskoj Turističkoj zajednici. Križevcima su odobrena tri programa nabave opreme i postavljanja putokaza vrijedna oko 37 tisuća kuna.(RKC)

Vezano
1 komentar
  1. kalničan piše:

    Kao po nekom nepisanom pravilu, Koprivnici najviše, odnedavno povijesni grad i s povijesnom i kulturnom baštinom vrijednom investicija iz proračuna Turističke zajednice! Što je s nama, izgleda da su Križevvci nastali prije 20 godina, pa dobili smo siću od nekakvih 35 tisućica!? Da podravci imaju našu povijest inkasirali bi više i od Dubrovnika!

Komentari su zatvoreni.