Udruga ‘Demokroacija’ obilježila prvu godišnjicu rada

dan_udruge_demokroacija_2Udruga za promicanje građanske političke kulture „Demokroacija“ u petak 30. svibnja proslavila je svoj dan. Tim povodom vodstvo udruge je u petak posjetilo općine Gornja Rijeka i Kalnik te doniralo raznovrsnu literaturu tamošnjim knjižnicama, a tamošnjim osnovnim školama donirani su sportski rekviziti. Vodstvo i članovi udruge tom prigodom su primljeni kod načelnika općine Gornja Rijeka Darka Fištrovića i zamjenika načelnika općine Kalnik Maria Filipašića. Na Kalniku je održan i svečani sastanak, analizirane su aktivnosti Udruge „Demokroacija“ od osnutka udruge prošle godine do danas, te su postavljeni ciljevi i programi do kraja ove godine.

dan_udruge_demokroacija_1Udruga „Demokroacija“ u nekoliko je mjeseci postojanja održala nekoliko predavanja i tribina u Križevcima, primjerice o temama „Domovinski rat u svjetlu demokracije“, „Žene u politici“, „Izbori za Europski parlament“ i „Politika i moral“, a na tim su tribinama gostovali najistaknutiji predstavnici hrvatske državne politike. Udruga „Demokroacija“ pokrenula je internetsku i Facebook stranicu, a namjerava pokrenuti i radijsku emisiju te povećati broj članova. Posebno će raditi na tome da se žene i mladi aktivnije uključe u političko i društveno djelovanje.

dan_udruge_demokroacija_3Udruga za promicanje građanske političke kulture „Demokroacija“ osnovana je 2013. s ciljem promicanja građanske političke kulture, razvijanja demokratskoga civilnog društva otvorenog za promjene i razvoj, poticanja građana, posebno mladih i žena na uključivanje i djelovanje kroz građansku političku kulturu, poticanja suradnje i podržavanje građana u razvoju modernoga demokratskog društva, povećanja utjecaja civilnoga društva u procesima razvoja demokratskoga građanskog društva, zaštite ljudskih prava i sloboda, promicanja razvoja društveno odgovornog poslovanja i djelovanja u svim segmentima, promicanja razvoja zajednice s naglaskom na održivi razvoj, te buđenja ekološke svijesti i zaštite okoliša te odbacivanja nasilja i razvijanja nenasilnih metoda.

20 godina CSF
Vezano
5 komentara
  1. gonzo piše:

    legenda a kaj si ti hdzovac ili hssovac

  2. legenda piše:

    nisam uspio vidjeti glavne bivše hadezejce rokicu i picgića na saboru istih su se morti štefeku zavukli vu r.. da im ni ngice nisu vani.Morti to tak vu njihovoj demokraciji zgledi a vjerovatno je i štefek bil negdje v kutu pritajen jer se baš ni njemu nije za slikat

  3. gonzo piše:

    Legende

  4. legenda piše:

    interesantni su taj rokica i picigić

  5. gonzo piše:

    Grade se tereni s našim parama.

Komentari su zatvoreni.