Fabijan Brčić pozvan u Kinu na svjetsko studentsko prvenstvo u taekwondou

Fabijan_Brcic_taekwondo_DSNKriževački taekwondoaš Fabijan Brčić sudjelovat će na 13. svjetskom studentskom prvenstvu u taekwondou, koje se od 8. do 14. lipnja 2014. održava u gradu Hohhot u Unutarnjoj Mongoliji, jednoj od pet autonomnih regija u sastavu NR Kine. Brčić se kvalificirao kao aktualni studentski prvak Hrvatske u kategoriji do 74kg, nositelj tog naslova je dvije godine zaredom, a u Kini će nastupiti ispred Hrvatskog akademskog sportskog saveza, kao jedini hrvatski predstavnik među natjecateljima iz 45 zemalja svijeta.
– To je jako natjecanje i sretan sam što idem. Zahvalan sam treneru reprezentacije Branimiru Blečiću koji sa mnom trenira dvaput na dan i ulaže svoje vrijeme, naveo je Brčić, istaknuvši da vikendom u Križevcima trenira sa Zoranom Jandrokovićem u matičnom Taekwondo klubu “Radnik”.

Fabijan_Brcic_taekwondo_DSN_VrbovecSudjelovanje na najvećem svjetskom natjecanju i odlazak na ovako dalek put iziskuju znatne financijske troškove, koje ovaj dvadesetogodišnji student i vrhunski sportaš, mora pokriti u privatnom aranžmanu. Zrakoplovnu kartu mu financiraju članovi obitelji, dok se nada prikupiti sredstva potrebna za plaćanje smještaja i drugih troškova.
– Ovo će biti novo iskustvo za mene da otputujem na drugi kraj svijeta potpuno sam, bez trenera, ali mislim da će biti skroz zanimljivo, zaključio je Brčić, koji je zbog sportskih rezultata nabliže Kini bio prije nekoliko godina kad je u Južnoj Koreji na prestižnom “Korea Open” kao junior osvojio srebrnu medalju. Također je nositelj bronce s ovogodišnjeg seniorskog prvenstva Hrvatske.

Vezano

Komentari su zatvoreni.