Dječji zbor ‘Nazora’ osvojio srebrnu plaketu na državnom natjecanju

Gazbene-svecanosti-2014-1_pjevacki_djecji_zbor_Zvoncic_OS_Vladimir_NazorNa 57. Glazbenim svečanostima hrvatske glazbene mladeži, koje su se 7. i 8. svibnja 2014. održale u Varaždinu, kao jedini predstavnik Koprivničko-križevačke županije nastupio je Dječji zbor „Zvončić“ Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci. Križevački su mali zboraši na ovom državnom natjecanju pjevačkih zborova postigli velik uspjeh, osvojivši srebrnu plaketu.
– Pod sigurnom rukom mlade dirigentice Helene Paripović Zvončići su osvojili srebrnu plaketu s 89,40 bodova, a zlatna plaketa je 90 bodova, istaknula je ravnateljica škole Sanja Petranović, ponosno čestitavši zborašima i dirigentici na uspjehu.

U dvodnevnom programu kojem je domaćin bila Glazbena škola Varaždin predstavilo se više desetaka hrvatskih zbrova koji su se natjecali u nekoliko kategorija podijeljenih po uzrastima – od mlađeg uzrasta osnovnih škola do srednjoškolskih zborova kao i onih amaterskih.
Glazbene svečanosti održavale su se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva kulture, Varaždinske županije i Grada Varaždina.

Cilj je Glazbenih svečanosti hrvatske mladeži podizati glazbenu kulturu mladih, poticati aktivno bavljenje glazbom, omogućiti afirmaciju glazbenog stvaralaštva mladih te prikazati najvrednija ostvarenja rada pjevačkih zborova u Republici Hrvatskoj. Također, ciljevi su i poticanje glazbenog stvaralaštva hrvatskih skladatelja, kao i praćenje i vrednovanje rezultata rada zborova i njihovih voditelja-zborovođa.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.