Street Basket Tour 2007 i turnir veterana


U organizaciji košarkaškog kluba „Radnik“ i Hrvatskog košarkaškog saveza jučer je odigran turnir u uličnoj košarci na novo izgrađenim terenima ispred gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog. U isto vrijeme održan je i turnir veterana, koji su svoje snage odmjeravali na parketu gimnazijske dvorane. Iako su uvjeti za igru bili dosta „teški“ s obzirom na sparinu, nije nedostajalo atraktivnih poteza, uzavrelih situacija, tehničkih pogreški, te bučnog navijanja iz gledališta.


U konkurenciji kadeta pobjednik turnira je momčad „Magični trokut“ iz Bjelovara, dok su pobjednici juniorskog turnira domaća momčad iz Križevaca „Stolac krvavi“. Najveće zanimanje ipak je pobudio turnir seniora, gdje su se u polufinalu sastale ekpe iz Zagreba, Sesveta, Bjelovara i domaća momčad iz Križevaca. U polufinalu su igrali „Posada kapetana Lepog“ iz Križevaca koja je izgubila od ekipe „Living rooma“ iz Bjelovara. U drugom polufinalnom ogledu momčad „Metla“ iz Zagreba porazila je „Vivu Tip Pehari“ iz Sesveta. Do kraja seniorskog turnira otišla je momčad „Metla“ koja je u tijesnoj borbi, iako se to iz rezultata baš i ne vidi, porazila ekipu „Living rooma“ rezultatom 21:16.

U veteranskom dijelu turnira sudjelovale su četiri momčadi: Privredna banka iz Zagreba, Virje, Vrbovec te naši domaći „starci“iz Križevaca. U finalnom susretu snage su odmjerili veterani iz Križevaca koji su u prvom susretu porazili momčad iz Vrbovca, te veterani iz Virja koji su porazili Privrednu banku. Krunom najboljih veterana okitili su se momci iz Virja. Oba turnira prošla su uz prijateljsko druženje i fair play igru, uz napomenu da se nakon mnogo godina na košarkaški teren – sada u sastav veterana – vratio nekadašnji krizevački košarkaš Dragan Pribanović Gaga.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.