Puhači pripremili glazbenu poslasticu – filmsku večer pod zvijezdama

Križevački muzičari iz Gradskog puhačkog orkestra dosad su svirali na pozornicama, u paviljonu, po gradskim ulicama, a pred nekoliko godina i iz kamionske prikolice, no sutra, u utorak 21. lipnja, prvi će put odsvirati koncert na sportskom igralištu. Naime, zamislili su filmsku večer pod zvijezdama pa će od 21 sat na gimnazijskom igralištu izvoditi razne popularne skladbe iz filmova kao što su Star Wars, Pink Panther, Indiana Jones i slično.

Gimnazijsko igralište smo odabrali jer smo trebali neko veće mjesto s obzirom na to da će iz puhačkog orkestra glazbene škole svirati 30 puhača i iz gradskog orkestra nas isto toliko. Također, tamo je mirno, tema je filmska večer pod zvijezdama, zvijezde imamo, filmsku mjuzu imamo… super stvar! I kafić je blizu, ljudi mogu na dekicama sjediti na travi i uživati skupa s nama“, rekla nam je predsjednica Gradskog puhačkog orkestra Nina Strmečki.

Orkestar je inače svojim nastupom na nedavno održanoj 22. Županijskoj smotri puhačkih orkestara Koprivničko-križevačke županije u Đurđevcu osigurao plasman na 35. hrvatski susret puhačkih orkestara koji će se održati u Đurđevcu 10. i 11. rujna. Selektor Hrvatskog sabora kulture maestro Josip Kapović pohvalio je njihov nastup i dao im, kako kaže predsjednica orkestra, konstruktivne prijedloge.
Nakon godišnjeg koncerta, Pooh festivala, nastupa na gradskim manifestacijama i tradicionalnim priredbama, smotri i sutrašnjeg koncerta pod zvijezdama, puhači se posebno vesele još jednom nastupu – na otvorenju Robin ljetnog kina u subotu 25. lipnja u 20 sati na Nemčićevom trgu. “Prvi puta sviramo na otvorenju ljetnog kina i jedva čekamo jer uz dobru muziku uvijek ide i dobro društvo uz prijateljstva koja su nastala u orkestru”, poručuju križevački puhači.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.