Djeci i novorođenčadi najpotrebnija hrana i odjeća

Mininogometna_liga_Dobrosusjedski_odnosi_donacije_poplave_1Diljem Hrvatske nastavljaju se humanitarne akcije za pomoć poplavama ugroženim stanovnicima Slavonije, Bosne i Hercegovine te Srbije. U skladu s trenutnim stanjem prikupljenih dobara, Hrvatski Crveni križ moli građane da više ne donose rabljenu odjeću i obuću, uz iznimku robe za djecu i novorođenčad, gumenih čizama i donjeg rublja.

Najpotrebniji su: oprema i odjeća za djecu i novorođenčad, dječja hrana, donje rublje za djecu i odrasle, higijenske potrepštine, posteljina, pokrivači, deke, ručnici, madraci, sredstva za održavanje čistoće prostora, gumene čizme.
– Molimo građane koji žele volontirati u Crvenom križu i pomoći da se jave društvu Crvenog križa u svom mjestu stanovanja. U društvima Crvenog križa svi zainteresirani bit će upisani u evidenciju volontera, stoji u priopćenju Hrvatskog Crvenog križa.

Križevački vrtićanci i mininogometaši za pomoć Slavoniji

Akciji se ovih dana priključio i križevački dječji vrtić Čarobna šuma, čiji su mališani zajedno s tetama i roditeljima marljivo prikupljali namirnice, odjeću i igračke za vršnjake s područja ugroženih poplavama:
– Jučer je prvi kombi s hranom i opremom krenuo put Slavonije! Hvala svoj djeci, roditeljima i zaposlenicima našeg vrtića na brzoj i nesebičnoj reakciji. Još uvijek prikupljamo stvari, tko želi slobodno neka dođe. Hvala svima!, ističu ponosno zaposlenici Facebook stranici vrtića, uz posebnu zahvalu kolegici Tanji Koren koja je organizirala prijevoz robe.

Mininogometna_liga_Dobrosusjedski_odnosi_donacije_poplave_2Sudionici Mininogometne Lige Dobrosusjedski Odnosi imali su prekjučer akciju sakupljanja namirnica na igralištu križevačke gimnazije, gdje su do večernjih sati sortirali i pakirali donacije koje su donosili građani:
– Sakupili smo dosta odjeće, obuće, vode, higijenskih potrepština, ulja i raznih namirnica, ističu sportaši humanitarci, uz zahvale trgovini Robin, čijim kombijima će prikupljene potrepštine danas krenuti za Slavoniju.

Puni se kamion za Slavonski Brod, Gunju i Rajevo Selo

U jednom od najaktivnijih križevačkih mjesta za prikupljanje humanitarne pomoći, u prizemnom stanu Jelene Mašek u Istarskoj 24, nastavljaju s aktivnostima te od danas posebno prikupljaju za dječji kamp u Slavonskom Brodu gdje boravi osamdesetak djece starosti od 2 do 10 godina te 21 djece ispod 2 godine života.

Za potrebe čišćenja i dezinfekcije područja Gunje i Rajevog sela, gdje će u narednom vremenu biti potreban fizički rad i pomoć mnoštva volontera, neophodne su gumene čizme, lopate, rukavice te okrjepa za volotere:
– Imamo ekipu, dobili smo kamion, idemo to odraditi do kraja, istaknula je neumorna Mašek na svom Facebooku profilu, pozvavši sugrađane na daljnju pomoć i suradnju i zahvalivši prijateljima s kojima čitavo ovo vrijeme provodi akciju.

apel_za_pomoc_largeNema karantene, spašavaju se i životinje

S obzirom da upite koje su pristizali u redakciju portala o spašavanju životinja, odnosno strahu od njihova odstrela, prenosimo priopćenje Ministarstva poljoprivrede koje je jučer demantiralo dezinformacije koje kruže internetom:
– Na poplavljenom području nije proglašena karantena i nije naređeno ubijanje zaostalih životinja; lovci nisu dobili nalog ubijati divljač i životinje koje se još uvijek nalaze na poplavljenom području; životinje spašene s poplavljenih područja neće završiti u klaonicama i ministar Tihomir Jakovina nije i neće donositi takvu odluku; kućni ljubimci se ne ubijaju i nije zabranjena njihova evakuacija, stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Dodajmo još informaciju da su uprave 33 državnih trgovačkih društava i agencija donijeli odluku o doniranju 5,4 milijuna kuna koje će biti uplaćene Hrvatskom Crvenom križu za pomoć građanima pogođenim poplavama. Aktualne informacije o lokacijama prikupljanja pomoći, ponude besplatnog smještaja i zbrinjavanja stanovnika s ugroženih područja te načinima doniranja i načinima volontiranja mogu se pratiti na web sjedištu poplave.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.