Promocijom monografije o tamburaškom orkestru završio tjedan Glazbene škole

Promocija4_Glazbena_skola_Alberta_Strige_2014U petak, 16. svibnja, u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima promovirana je monografija „Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige Križevci“ izdana povodom 35. godišnjice postojanja tog orkestra. Knjigu su predstavili dr.sc. Ivan Peklić i glazbeni kritičar Branimir Pofuk te autorice monografije Ivanka Konfic i Jelka Vukobratović. Treća autorica, Lucija Konfic, zbog ozljede, nažalost, nije mogla prisustvovati promociji. Uz Glazbenu školu Alberta Štrige, izdavač ove knjige je i HAZU-ov Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Koprivničko-križevačke županije.

Barokni2Glazbena_skola_Alberta_Strige_2014Riječ je ujedno o prvom izdanju županijskog zavoda Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti koji je, podsjećamo, smješten u Križevcima. Promotori knjige su istaknuli kako je riječ o vrlo vrijednoj ediciji koja, osim o samom Tamburaškom orkestru, govori i o bogatoj glazbenoj i kulturnoj povijesti i tradiciji Križevaca predstavljenoj od sredine 19. stoljeća do danas. Monografija se može kupiti u Glazbenoj školi Alberta Štrige po cijeni od 100 kuna.

Promocija_Glazbena_skola_Alberta_Strige_2014Promocija monografije je bila posljednji od niza događaja kojima je Glazbena škola kroz cijeli tjedan obilježavala Dane škole. U ponedjeljak i utorak su od 10-17 sati održani dani otvorenih vrata Škole prilikom kojih su građani pozivani da razgledaju Školu i prisustvuju nastavi svih instrumenata i pjevanja. U večernjim satima od 19:30 kroz cijeli tjedan su održavani koncerti.

promenadni3_Glazbena_skola_Alberta_Strige_2014U ponedjeljak i utorak u Koncertnoj dvorani Glazbene škole održani su koncerti učenika osnovne te srednje škole na kojima su predstavljene i nagrade učenika na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima u ovoj školskoj godini. U srijedu je održan koncert barokne glazbe, a u četvrtak koncert u Velikoj dvorani Hrvatskog doma koji zbog lošeg vremena, nije mogao biti na otvorenom, na Strossmayerovom trgu, kako je bilo planirano.

Promocija2_Glazbena_skola_Alberta_Strige_2014Glazbena škola Alberta Štrige poziva sve zainteresirane za upise i druge aktivnosti da prate objave na web sjedištu škole.

Promocija3_Glazbena_skola_Alberta_Strige_2014 Promenadni2Glazbena_skola_Alberta_Strige_2014 Promenadni1Glazbena_skola_Alberta_Strige_2014

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.