Večeras koncert dua Elezović-Pavlović

Domagoj_Pavlovic_Mia_Elezovic_duo_klarinet_glasovirPučko otvoreno učilište Križevci poziva u večeras u Koncertnu dvoranu Glazbene škole Alberta Štrige na koncert dua Elezović-Pavlović. Domagoj Pavlović je klarinist, a Mia Elezović proslavljena hrvatska pijanistica. Organizatori pozivaju križevačku publiku na koncertno uživanje u glasoviru i klarinetu. Koncert je ostvaren uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH i Grada Križevaca, početak je zakazan za 19 sati, a ulaz je slobodan.

Pijanistica Mia Elezović (Zagreb, 1975.) studirala je i kao devetnaestogodišnjakinja diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Zvjezdane Bašić. Studij glazbe nastavila je 1995. na Visokoj školi za glazbu u Beču, u klasi Hansa Petermandla, a kasnije se usavršavala i u klasi Herberta Seidela na Visokoj školi za glazbu u Frankfurtu, gdje je diplomirala 2002. Usporedno je uspješno apsolvirala i magisterij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tijekom studija i usavršavanja, sudjelovala je u mnogim majstorskim tečajevima  i radionicama svjetski renomiranih profesora. Podučavala je mlade pijaniste na Internacionalnoj školi u Frankfurtu. Bila je docentica na klavirskom odsjeku Umjetničkoga sveučilišta u Kyotu i na Britanskoj školi u Tokiju. Održala je brojne recitale, a nastupala je i u mnogim različitim komornim sastavima po Europi, u Japanu i Americi.

Domagoj Pavlović (Bjelovar, 1979.) počeo je učiti klarinet kod Zlatka Subotičanca u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskoga u svojemu rodnome gradu, a diplomiraoje (2001.) i magistrirao (2005.) na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u razredu Josipa Tonžetića. Usavršavao se je na majstorskim tečajevima kod svjetski poznatih klarinetista Guya Deplusa (Francuska) i Michaela Edwardsa (SAD) te sudjelovao na seminarima iz komorne glazbe radeći s Rudolfom Leopoldom (Austrija) i Matthiasom Maurerom (Švicarska). Kao solist i član komornih sastava nastupao je u svim domaćim glazbenim središtima i u inozemstvu. Bio je član više različitih sastava (puhački i glasovirski trio, klarinetski kvartet, puhački oktet). Danas je aktivni član Zagrebačkog puhačkog tria i dueta Clarp.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.