Dobra kretanja pokvario svibanj

stop_policija_kontrola_prometaPODRAVINA I PRIGORJE – Stanje sigurnosti u mjesecu travnju prati kretanja iz prva tri ovogodišnja mjeseca, sažeo je na redovnoj mjesečnoj konferenciji za novinare glasnogovornik naše Policijske uprave Dražen Laljek. Dodao je da iznimku čini jedino područje kriminaliteta, u kojem je u travnju zabilježeno manje kaznenih djela, a iako je prošloga mjeseca nastavljen i niz dobrih pokazatelja u prometu, njih su pokvarila dva tragična događaja početkom svibnja.

– U prometu je i dalje manje nesreća i manje stradavanja. No uz nužnu ogradu da to vrijedi samo za prva četiri mjeseca, jer na žalost u ovom razdoblju do konferencije u svibnju zabilježili smo dvije prometne nesreće s dvije smrtno stradale osobe, što naravno značajno utječe na ocjenu sigurnosti u tom dijelu, naveo je D. Laljek.

Iako ne brojčano velik, na duži rok zabilježen je podatak o manje alkoholiziranih sudionika u prometu, za otprilike 0,7 postotnih poena.

Policajci tijekom travnja prosječno su u županiji svakoga dana zapisali 27 prekršaja, a svaki treći dan nekoga su vodili na žurni prekršajni postupak. Iz prometa su isključili 134 vozača, oduzeli 76 dozvola, a 36 vozača bili su gosti policije do otrježnjenja. Uz uobičajeno veliki posao na prometnicama, za policiju je travanj ipak po većini pokazatelja mjesec ispod prosjeka događanja, a tome u prilog ide i nastavljeno smanjivanje broja slučajeva kršenja javnog reda i mira, kao i požara.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.