Raspjevani susret u Ivaniću

Zbor_na_stepenistu.JPGČlanovi Hrvatskog pjevačkog društva Kalnik iz Križevaca pod ravnanjem prof. Branke Špoljar sudjelovali su sinoć u Ivanić-Gradu na Glazbenim svečanostima Milke Trnine. Svečanosti se održavaju u slavu hrvatske operne pjevačice podrijetlom iz tog kraja i ostvaruju se kao susret pjevačkih zborova. Na ovogodišnjem, trećem po redu izdanju, susreli su se zbor-domaćin Milka Trnina, mješoviti zbor društva prosvjetnih djelatnika Ivan Filipović iz Zagreba te mješoviti zbor HPD-a Kalnik.

U Maloj dvorani ivanićgradskog doma kulture križevački hapedeovci predstavili su se programom domaćih tradicionalnih napjeva i stranih uspješnica aranžiranih za višeglasno pjevanje. Izvedbe američkih crnačkih i narodnih duhovnih pjesama naišle su na vrlo dobar prijem publike, koja je osim snažnim pljeskom zadovoljstvo izrazila i uzvicima.

Uvjerljivo najmlađi u prosjeku dobi, zbor Kalnika pjesmom i uz glasovirsku svirku Ozrena Bogdanovića, predvodio je i zabavu na svečanoj večeri. Time su na najbolji i najveseliji mogući način završene ovogodišnje svečanosti, u sjeni kojih je prošao čak i nastup našeg predstavnika na Eurosongu. Program svečanosti ostvaren je pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, povodom dana grada Ivanić-Grada.

Članovi križevačkog zbora građanima će se predstaviti koncertom pred Spravišče, u četvrtak 2. lipnja, u svojoj dvorani u podrumu Hrvatskog doma.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.