Uspješno održana 1. Modelarska liga županije

ModelarskaLiga-KKZ_03052014-fotoDJ (1)Na natjecanju Modelarske lige Koprivničko-križevačke županije koje je održano 3. svibnja 2014. u Koprivničkom Ivancu sudjelovalo je ukupno 18 ekipa, od kojih njih 12 s područja županije za plasman na državno natjecanje: dvije ekipe Zajednice tehničke kulture Križevci i šest ekipa Aero kluba “Dragutin Novak” Križevci članice ZTK Križevci, ekipa Kluba tehničke kulture “Vector” iz Koprivničkog Ivanca, ekipa OŠ prof. Franje Viktora Šignjara iz Virja te dvije ekipe OŠ “Braća Radić” Koprivnica područna škola Kunovec. Od gostujućih ekipa, van plasmana za državno natjecanje, natjecale su se četiri ekipe OŠ Veliko Trojstvo, ekipa Aero kluba “Dragutin Novak” Križevci i ekipa ZTK Križevci.

ModelarskaLiga-KKZ_03052014-fotoDJ (17)Prema službenim elementima vrednovanja za plasman na državno natjecanje 1. mjesto zauzela je ekipa u sastavu David Lončar i Lana Bermanec iz OŠ “Braća Radić” Koprivnica, područna škola Kunovec (mentor Marijo Oštrkapa), 2. mjesto ekipa u sastavu Sara Švegović i Mila Burušić iz Kluba tehničke kulture “Vector” iz Koprivničkog Ivanca (mentor Mario Švegović) i 3. mjesto ekipa u sastavu Dominik Juršić i Fabijan Prosenečki iz Aero klub “Dragutin Novak” iz Križevaca (mentori Ante Starčević i Danijela Jobač). Prva tri mjesta van plasmana zauzele su gostujuće ekipe iz Osnovne škole Veliko Trojstvo (mentor Ivan Rajsz).

ModelarskaLiga-KKZ_03052014-fotoDJ (21)Natjecatelji su puna tri sata izrađivali ‘poslužavnik’ prema nacrtu profesora Ivana Rajsza, a natjecanje je provedeno u skladu s Pravilima Modelarske lige u školskoj godini 2013./2014.
Državno natjecanje Modelarske lige, na kojoj će Koprivničko-križevačku županiju predstavljati David Lončar i Lana Bermanec iz područne škole Kunovec, održat će se od 31. svibnja do 1. lipnja 2014. godine u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

ModelarskaLiga-KKZ_03052014-fotoDJ (12)Natjecanje je održano u organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture i Zajednice tehničke kulture Koprivničko-križevačke županije, suorganizaciji ZTK Križevci, čiji je domaćin bio Klub tehničke kulture „Vector“ iz Koprivničkog Ivanca, a pokrovitelj natjecanja poduzeće Radnik d.d. iz Križevaca.

ModelarskaLiga-KKZ_03052014-fotoDJ (5)

Vezano

Komentari su zatvoreni.