Večeras u Klubu kulture kratki filmovi koji mijenjaju perspektivu

uhvati_sa_mnom_ovaj_film_klub_kulture_invaliditet_autoriEdukacijsko-rehabilitacijski fakultet u suradnji s udrugom Spirit iz Rijeke organizira večeras u Klubu kulture gostovanje festa „Uhvati film“, festivala filmova koji mijenjaju perspektivu. Bit će prikazani filmovi čija je osnovna tema invaliditet, a sami autori osobe su s invaliditetom. Osnovna svrha festivala je podizanje svijesti o životu osoba s invaliditetom, a ujedno i prilika redateljima, scenaristima i glumcima, sve osobama s invaliditetom, da promoviraju svoje radove i dostignuća na filmskom planu. Početak projekcija je zakazan za 21 sat, a ulaz je slobodan.

Riječ je o turneji odličnih, većinom kraćih dokumentarnih uradaka s tematikom invaliditeta, a filmovi su životni, duhoviti i poučni te će cijela projekcija biti praćena uz popratne komentare, razgovor s voditeljem turneje i autorima.
– Svjedoci smo svakidašnjeg patetičnog medijskog prikazivanja života osoba s invaliditetom te upravo iz tog razloga smatramo da je ovakav festival pravo osvježenje te realan prikaz sposobnosti osoba s invaliditetom koje su zaljubljenici u filmsko stvaralaštvo, ističu organizatori iz udruge Spirit.

Vezano

Komentari su zatvoreni.