Mjesni izbori nisu isti dan kad i europski; i HSS saziva ‘pressicu’

gradsko_vijece_krizevci_sjednicaIzbori članova vijeća mjesnih odbora i vijeća gradskih četvrti na području Grada Križevaca ipak se neće održati 25. svibnja, istodobno s već raspisanim izborima za Europski parlament. Odlučilo je tako Gradsko vijeće na danas održanoj izvanrednoj sjednici, s ukupno 11 glasova vijećnika iz vladajuće koalicije HSS-HSLS-HDZ, dok je 9 vijećnika iz SDP-a, HSU-u, HNS-a, A-HSS-a te redova laburista i nezavisnih vijećnika bilo protiv takve odluke. Kako neslužbeno doznajemo, oporbenjaci su bili za održavanje obaju izbora isti dan, ali s propisno formirana dva biračka odbora.

Odluci o prestanku važenja Odluke o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora i vijeća gradskih četvrti prethodila je žustra rasprava, nakon koje je Gradska organizacija HSS-a također odlučila sazvati tiskovnu konferenciju, i to sutra, u utorak 6. svibnja, u stranačkim prostorijama na Nemčićevom trgu 4/II, s početkom u 10 sati.
– Sazivamo tiskovnu konferenciju kako bi vrlo konkretnim argumentima i dokazima odgovorili na dezinformacije, kontradiktorne izjave i postupke članica i članova Gradskog vijeća iz redova opozicije i njihovih lokalnih stranačkih šefova na čelu sa Predsjednikom SDP-a, istaknuo je u pozivu predsjednik gradskog HSS-a i zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović.

Vezano
1 komentar
  1. presvetli piše:

    Eto prilike da građani iskažu mišljenje oko sdp-a, hdz-a i njihovih satelita poput hss-a i hns-a .

Komentari su zatvoreni.