Održana prva izložba u Prvoj hrvatskoj dječjoj galeriji – u Klubu kulture

Bestijarij_izlozba_djecja_galerija_Marta_Katavic_1U galeriji križevačkog Kluba kulture je u petak 25. travnja u 20 sati otvorena prva likovna izložba u sklopu novog projekta djelovanja Prve hrvatske dječje galerije. Radove je pod skupnim nazivom “Bestijarij” izložila Marta Katavić, mlada križevačka umjetnica. Katavić je rođena 26. prosinca 2000. u Koprivnici a trenutno pohađa sedmi razred Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima.

Bestijarij_izlozba_djecja_galerija_Marta_Katavic_2Prvo izlaganje njenog rada u klasičnoj tehnici olokve bilo je 2013. na grupnoj izložbi „Mitovi i stvarnost“ u istom izložbenom prostoru, a iste godine je sudjelovala na državnom natjecanju likovne kulture gdje je osvojila visoko četvrto mjesto. Osim slikanjem i crtanjem, Katavić se bavi pisanjem i plesom.

Bestijarij_izlozba_djecja_galerija_Marta_Katavic_3Ovo je prva izložba u sklopu prve hrvatske Dječje galerije, gdje su izlagači isključivo djeca osnovnoškolskog uzrasta, što Križevce čini prvim gradom u Hrvatskoj u kojem djeca izlažu radove u galeriji uz profesionalnu produkciju uobičajenu za afirmirane umjetnike.

Bestijarij_izlozba_djecja_galerija_Marta_Katavic_4Idejni začetnik projekta je akademski kipar i likovni pedagog Igor Brkić iz Križevaca koji je ujedno i voditelj Galerije Kluba kulture. Izložbu će otvoriti i prisutne pozdraviti Emil Robert Tanay, redoviti profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu te jedan od vodećih stručnja za likovni odgoj u Hrvatskoj.

Bestijarij_izlozba_djecja_galerija_Marta_Katavic_5

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.