‘Radnik’ sezonu završio na 9. mjestu

KK_Radnik_seniori_kosarkaKošarkaši KK Radnik Križevci su u zadnjem kolu A-2 lige sjever odigrali utakmicu u Bjelovaru protiv istoimenog protivnika. Susret je završio rezultatom 90:65 u korist domaćina.

Bjelovar – Radnik 90:65 (21:13, 41:31, 65:45)
Bjelovar: Božić 29, Vrinjanin 16, Cukrov 16, Šilježar 11, Zadravec Mi. 9, Zadravec Ma. 6, Ljubičić 3, Žugaj, Krpan, Vlahović, Geček.
Radnik: Jericha 27, Jukić 11, Hrandek 10, Nervo 6, Maksić 4, Prstec 3, Kirin 3, Deković 1, Pomper, Vragović, Kulko.

Momčad Ante Tomasa se relativno dobro držala prvo poluvrijeme kada su na odmor otišli s minusom od 10 razlike. Bjelovar u trećoj četvrtini prelama utakmicu i odlazi na nedostižnih 20 poena prednosti. Prvi strijelac lige, Luka Božić, je u ovoj utakmici ubacio 29 poena za svoju ekipu, a sezonu je završio s nevjerojatnim prosjekom od 37.3 poena po utakmici! Kod Radnika je dobro odigrao Matija Jericha koji je ubacio 27 poena.

Križevački drugoligaš je sezonu završio s omjerom od sedam pobjeda i 15 poraza, te zasjeo na 9. mjesto. Titulu prvaka lige je odnio Grafičar iz Ludbrega koji će po prvi puta u povijesti kluba igrati kvalifikacije za popunu A-1 košarkaške lige. Vrijedi spomenuti kako Radnikovci često nisu kompletni igrali utakmice, a onda kada jesu, mogli smo vidjeti da imaju kvalitetu za više od 9. mjesta. Neki od ovih mladih igrača su odigrali najbolju seniorsku sezonu do sada, poput Marka Kirina koji je nekoliko puta ove godine pokazao raznovrsnost svoje igre, te juniora Marka Jukića koji će u skoro vrijeme postati nosioc ove ekipe.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.