Večeras u MKC-u kultni ‘Butch Cassidy i Sundance Kid’

butch-cassidy-sundance-kid_film_projekcija_MKCGradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci poziva večeras u 19 sati u Multimedijski kulturni centar na projekciju igranog filma “Butch Cassidy i Sundance Kid”. Ova kultnu dvosatnu vestern komediju iz 1969. režirao je George Roy Hill, a glavne uloge igraju: Paul Newman, Robert Redford, Katharine Ross, Strother Martin, Henry Jones, Jeff Corey, Cloris Leachman, Ted Cassidy i Kenneth Mars. Ulaz je slobodan za članove knjižnice, uz obvezno predočenje članske iskaznice. Djeca predškolskog uzrasta mogu doći samo u pratnji odrasle osobe, koja također mora imati člansku iskaznicu.

Iz recenzije: „Priča o posljednjim velikim razbojnicima Divljeg zapada koji su sa svojom bandom žarili i palili pljačkajući sve što im se našlo na putu. Redatelj George Roy Hill potražio je inspiraciju za svoj film u legendarnom dvojcu odmetnika, poznatih kao posljednji veliki pljačkaši Divljeg zapada. Iako se smatralo da su poginuli u obračunu s vojnicima u Boliviji 1908. (rođeni su 1866. odnosno 1867.) osamdesetih su godina nakon smrti Butchove sestre pronađeni dokumenti koji dokazuju da su se obojica vratila u SAD i živjela mirnim životom.  Tome u prilog govori i DNK analiza ubijenih 1908.
Njihova je specijalnost bila pljačka banaka i vlakova na samom početku stoljeća. Butch je bio mozak operacija dok je Sundance bio čovjek od akcije. Divlji zapad se ubrzano mijenja te na scenu stupaju neki novi ljudi, između ostalih i oni s prave strane zakona koji se odlučuju obračunati s pljačkašima. Hole in the Wall banda naći će se u bijegu od opasnih pratitelja, a neće im pomoći ni sukobi unutar grupe.
Uloga Butcha Cassidyja pripala je Paulu Newmanu dok je u cipele Sundance Kida uskočio Robert Redford. On je pak nakon snimanja posjetio mjesto u Utahu u kojem je njegov lik po prvi puta dospio u zatvor te kupio veliki ranč. Tamo se nastanio te kasnije osnovao danas priznati festival nezavisnog filma.“

Vezano

Komentari su zatvoreni.