Prva nagrada tamburaškom orkestru kao vjetar u leđa za odlazak u Prag

Tamburaski_orkestar_Glazbene_skole_Alberta_Strige_KrizevciTamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige Križevci osvojio je nedavno prvu nagradu na glazbenom natjecanju koje se održava putem interneta – Internet Music Competition. Na natjecanje su se prijavili slanjem video snimke s izvedbama dvije kompozicije, “Dorica pleše” Emila Cossetta te “Oblivion” Astora Piazzolle, koje je zatim ocjenjivala četveročlana međunarodna komisija, sastavljena od predstavnika iz Nizozemske, Rusije, Srbije i Ukrajine. Nastup križevačkog orkestra ocijenjen je s visokih 90,25 bodova te mu je dodijeljena 1. nagrada u kategoriji orkestara na tradicionalnim instrumentima.
– Nadam se da je ovo jedan vjetar u leđa pred odlazak na međunarodno natjecanje orkestara i zborova u Prag. Tamo nas čeka velika konkurencija i teško je nešto prognozirati, ali se nadamo dobrom plasmanu na međunarodnoj sceni, istaknuo je dirigent orkestra Igor Kudeljnjak.

Festival young2014prague uživa veliku reputaciju među glazbenicima širom svijeta i ove se godine održava po 12. put. Križevački orkestar je ove godine jedini iz Hrvatske, a u konkurenciji su orkestri iz SAD-a, Kanade, Japana, Rusije, Turske, Bjelorusije, Finske, Danske, Irske, Španjolske, Slovenije, Latvije i domaćina, Češke. Križevački orkestar danas kreće na put, a nastupaju u subotu u 10:40 sati po rasporedu natjecanja.

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. Boba Csik piše:

    BRAVO, NISMO NI SUMNJALI U VAS. UZ VAS SAM UVIJEK. ČESTITAM

  2. Stojan Miščević piše:

    Iskrene čestitke,,,,uspjeh na koji smo nažalost navikli i više ne obraćamo pažnju,,,posebice se to odnosi centrizam koji vlada u Županiji i od Koprivnice ne vidi dalje od nosa!

Komentari su zatvoreni.