Osoba godine za 2013. u Križevcima je Tamara Premuš!

Tamara_Premus_dobrotvorka_godine_Zamah

Humanitarnost i zalaganje za najpotrebnije, te njena dobrotvornost i stalni privatni i angažman učinili su da je Tamara Premuš Osoba.info 2013. godine! Titulu osobe godine u Križevcima priskrbili su joj čitatelji portala Križevci.info, koji je devetu godinu proveo ovaj jedinstven izbor na regionalnom webu, a u kojem čitatelji prosuđuju i presuđuju po kome će se protekla godina u gradu najviše pamtiti. U ovom izboru je odlučilo glasovati ukupno 403 čitatelja.

Tamara Premuš, 41-godišnja Križevčanka, po zvanju je suradnica u razrednoj nastavi, vrijedna je supruga i majka troje djece, od koje jedno boluje od cerebralne paralize i mentalne retardacije. Takva je životna situacija Tamaru navela da se trajno opredijeli za skrb prema kćerki te ima i status roditelja njegovatelja. U križevačkoj je zajednici desetljećima aktivna u promicanju prava osoba s mentalnom retardacijom, zalažući se za njihovu inkluziju, što jaču uključenost u zajednicu. Kao predsjednica Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom osmišljava i provodi, u suradnji s roditeljima i stručnjacima, projekte u korist takvih osoba u Križevcima i ne prestaje se posvećivati njihovu boljitku.

Kristijan_Visak

Kristijan Višak dječak je koji je s 15 godina postao junak, kad je u svibnju 2013. zaustavio nailazeći vlak koji se približavao autobusu zapelom na pruzi. Čitatelji portala nagradili su njegov podvig drugim mjestom na listi Osoba.info 2013. godine. Autobus je toga dana bio pun đaka putnika iz OŠ Ljudevita Modeca, koji su svi bili uznemireni i drhtali od straha, ne znajući kad bi vlak mogao stići. No, Kristijan je bio toliko priseban i sjetio se da, jer mu majka njime obično stiže s posla, da još imaju vremena. Sve je pozvao da izađu iz busa, šofera molio da nazove policiju, koja je pravodobno kontaktirala HŽ te je vlak zaustavljen.

Rudolf_Kralj_

Treće mjesto na postolju izbora Osoba.info za 2013. zauzeo je mladić iza kojeg su već mnoga najviša postolja u atletici. Rudolf Kralj zacijelo je novi prijestolonasljednik križevačke “kraljice sportova”, atletičar koji je najprije postao prvak države na 800 metara za starije juniore na prvenstvu u Varaždinu, potom polufinalist na Europskom juniorskom prvenstvu u istoj disciplini u Rietiju u Italiji, gdje je ostvario ukupno 18. najbolji rezultat, a izvrsne rezultate Rudolf je lani zaključio nastupom na Balkanskom prvenstu u atletici, u bugarskoj Staroj Zagori. Kao član hrvatske reprezentativne štafete 4×400 metara Kralj je postao prvak Balkana!

Osoba_info_godine_2013_izborOSOBA.INFO 2013. – konačni poredak
1. Tamara Premuš, za predan dobrotvorni rad i kandidaturu za dobrotvorku godine
2. Kristijan Višak, za herojski podvig zaustavljanja vlaka pred autobusom zapelim za pruzi
3. Rudolf Kralj, prvak Balkana u štafeti, državni prvak i europsko polufinale na 800m
4. Tomislav Belušić, TV novinar, urednik i snimatelj križevačkih priča za Varaždinsku televiziju
5. Igor Kudeljnjak, za nagradama ispunjenu 35. sezonu Tamburaškog orkestra Glazbene škole i Oskar znanja MZOS-a
6. Melita Filipec, za promicanje prava osoba s invaliditetom i rad u nacionalnom Savjetu za razvoj civilnog društva
7. Domagoj Levatić, državni prvak u radioorijentaciji, zapažen u Europi, Oskar znanja MZOS-a
8. Franjo Husinec, odlikovan Redom Danice hrvatske, za doprinos radu Crvenoga križa i Matice hrvatske
9. Branimir Pofuk, za javne nastupe i promociju križevačkog kulturnog života
10. Dražen Kögl, europski i svjetski prvak u obaranju ruku, hrvatski reprezentativac

Vezano
1 komentar
  1. krizevciinfo piše:

    NA križevci.info PONOVNO BIRALI OSOBU I DOGAĐAJ GODINE: http://www.radio-koprivnica.hr/index.php?idVijesti=18093&page=komentari

Komentari su zatvoreni.