Akcija ‘Manje oružja, manje tragedija’ – dragovoljna predaja oružja i streljiva u 2018.godini

Dragovoljno izručiti oružje i streljivo koje su nedozvoljeno posjedovali, te tako izbjeći moguće prekršajne ili kaznene sankcije i u 2018. godini odlučio je značajan broj građana Županije koprivničko – križevačke. Time su otklonili opasnost iz svoje okoline i dali svoj doprinos većoj sigurnosti.

Odazivajući se na naše kontinuirane pozive građani su predali šest automatskih pušaka, tri poluautomatske puške, devet repetirajućih pušaka, jedno ostalo automatsko oružje, šest pištolja, 42 bombe, tri mine, 72 komada raznih rasprskavajućih sredstava, sedam komada ostalih vrsta oružja, 14.186 komada raznog streljiva i 1,6 kilograma eksploziva.

Dobro je podsjetiti

Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. 

PUTEM BESPLATNE TELEFONSKE LINIJE 08008892 GRAĐANI SE MOGU INFORMIRATI O DRAGOVOLJNOJ PREDAJI ORUŽJA, A POZIVOM NA BROJ POLICIJE 192 MOGU DOJAVITI INFORMACIJE O OSTAVLJENOM ILI PRONAĐENOM ORUŽJU.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja. 

Vezano

Komentari su zatvoreni.