Uvedeni novi brojevi za plaćanje parkiranja SMS-om

parking_sms_krizevci_novi_brojevi_koncesionar_dvorac_dooIz poduzeća Dvorac, koncesionara za poslove naplate parkiranja u gradu Križevcima, obavještavaju sugrađane i ostale korisnike parkirališta da su od 1. ožujka 2014. godine, sukladno novom planu numeriranja koji donosi Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM), a koji propisuje numeracije u fiksnoj i mobilnoj telefoniji, aktivirani novi telefonski brojevi za SMS plaćanje parkinga. Na postojeće brojeve telefona dodaje se prefiks “70” tako da sada brojevi glase: 70-88-61 (I. zona) i 70-88-62 (II. zona). Brojevi se mijenjaju zbog obvezne prilagodbe EU standardima, a prijelazni period, u kojem će plaćanje biti moguće na nove i stare brojeve, traje do 31. ožujka, nakon čega će vrijediti samo novi brojevi telefona.

Naime, sukladno novim propisima, za usluge mobilnog plaćanja, poput usluge SMS parking, propisano je korištenje šesteroznamenkastih SMS brojeva za plaćanje s time da prve dvije znamenke moraju biti 70.
– Od 1. travnja stara numeracija više neće biti aktivna, što znači da će od 1. travnja plaćanje parkinga na stari broj poruke ići u “bunar”, a novac teleoperateru, ističe koncesionar, napominjući da takva uplata parkiranja neće biti evidentirana pa mole korisnike da se što prije naviknu na promjenu brojeva.

20 godina CSF
Vezano
12 komentara
  1. Slučajni prolaznik piše:

    Hahahahahahaahhaha… Ciciban jedan… Je ti u takve stvari i žena ili ljubavicA povjeruje.. daj organiziraj nekakavu vatrogasnu zabavu da ti hrg i koren odaju počast za aktivnost na ovo portalu, hraček jen zeleni, neprodudalni, izmigoljeni… bolje grli šank, to se ionak vidi da ti je navjeći zahvat u životu….

  2. Miki piše:

    Prije nego kaj odgovaraš na glupi komentar, razmisli malo o otimačini društvenog vlasništva…

    1. anon piše:

      Kojeg drustvenog vlasnistva??? . Vlasnistvo grada nije drustveno vlasnistvo. Daj se osvijesti napokon, Jugoslavije nema vec 25 godina.

      1. Miki piše:

        To tako tumače lopine, u čiju skupinu vjerojatno i sam pripadaš. Naime, neki dijelovi vlasništva po svojim osobinama, ili oni dijelovi vlasništva kojih su se naši pradjedovi odrekli u koristi šire zajednice, ne mogu biti ili ne bi trebali biti u vlasti niti jedne osobe, fizičke ili pravne, nego bi trebale biti na uporabu sviju građana. To što me ti prizivaš za jugu, a prizivaš neoliberalizam u kojem mali čovjek ne postoji, samo dokazuje koliko si neinformiran, gledaš samo kroz crno-crvenu prizmu, društveno si neosvješten i neosjetljiv.
        Vjerojatno se i sam čudiš zašto još uvijek dišemo besplatno, pošto za izdisanje već postoje neki nacrti budućih poreza, aka kvotama za CO2.

        1. anon piše:

          Lopine to tumače na način da postoji gradska imovina? Stvarno si biser. Cijeli tvoj post pokazuje da nemaš ni najmanjeg znanja o ustroju grada kao institucije. Da ti objasnim. Grad ima u vlasništvu parkirališna mjesta. Grad nema resursa izravno se baviti nadzorom tih mjesta. Grad uposli firmu da taj posao obavlja za njega (uz neke uvjete, naravno). Firma neki fiksan iznos godišnje daje gradu, ostatak od zarade ostaje firmi. Grad od tih novaca puni svoj proračun iz kojeg, vjerovao ti to ili ne, dio ide i za održavanje tih mjesta. Stvarno sam lopina. Po tvojem se još nebi makli iz anarhije iz koje smo stigli.
          I daj prije nego što se počneš razbacivati šarolikim pojmovima kao što je neoliberalizam bar pročitaj članak o neoliberalizmu na Wikipediji. Bit će ti jasnije neke stvari i onda ćeš vidjeti da u svojoj pretposljednjoj rečenici skačeš sam sebi u usta.
          Tvoj problem (kao i velikog dijela građanstva Hrvatske) je što misliš da si samim svojim postojanjem na ovom mjestu i u ovom trenu imaš pravo na stvari u koje nisi uložio ništa. Možeš se ti inatiti koliko želiš, ali to tako u normalnom svijetu ne funkcionira.
          I konačno, tvoja posljednja rečenica je ‘argumentum ad absurdum’, što je samo pokazatelj tvoje intelektualne razine.

          1. Miki piše:

            Ja tebi o tome kako je sustav pogrešno koncipiran, a ti meni o tome kako sam neznalica i glup. Stvarno jesam, jer sam tek sada shvatio kako je besmisleno voditi dijalog s vukom i objašnjavati mu da ima oštre zube.

          2. anon piše:

            @Miki
            Da, o stvarima o kojima se je potrebno naprije educirati, a potom i dobro razmisliti je besmisleno raspravljati s ljudima koji ne zadovoljavaju te osnovne pretpostavke. Samo me svaki put ispočetka fascinira kako su uvijek baš ti oni koji si uzimaju za pravo najglasnije komentirati i lupati idiotarije.

  3. Aspro piše:

    Ma daaaaj!Meni spiče kaznu za neplaćeni parking registarskih pločica.Još bolje,normalno,ne platim to i za par dana dobijem obavjest od Dvorac d.o.o. da su se zabunili i da uplatim svotu umanjenu za 30 kn.
    Službenica im je vrlo neugodna osoba,mogu mislit zašto.Zato jer brani vlasnika od hrpe razjarenih građana koji plaćaju kazne nekm mužu z Mladinof……

  4. Miki piše:

    Meni još uvijek nije jasno, a vjerojatno nikad niti neće biti, da jedna privatna firma uzima lovu za parkirna mjesta koja niti ne održava, niti su njihova. Zar smo zaboravili kako je grad i javne površine od svih nas? A za sve to, hvala Bogu, plaćamo poreze, prireze, komunalne naknade i ine piz…je.

    1. anon piše:

      guglaj pojam “koncesija” i onda se udari prije nego počneš pisati glupi komentar.

    2. kiki miki piše:

      miki u zabludi si..velikoj..niti firma uzima lovu niti je dužna održavati parkirališta..firma provodi gradske odluke i plaća jeb….o veliki iznos koncesije gradu..informiraj se malo pa onda komentiraj

  5. anonimno piše:

    Zato su meni uzeli pare s moba, a naplatili mi kaznu.

Komentari su zatvoreni.