Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

Uvedeni novi brojevi za plaćanje parkiranja SMS-om

parking_sms_krizevci_novi_brojevi_koncesionar_dvorac_dooIz poduzeća Dvorac, koncesionara za poslove naplate parkiranja u gradu Križevcima, obavještavaju sugrađane i ostale korisnike parkirališta da su od 1. ožujka 2014. godine, sukladno novom planu numeriranja koji donosi Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM), a koji propisuje numeracije u fiksnoj i mobilnoj telefoniji, aktivirani novi telefonski brojevi za SMS plaćanje parkinga. Na postojeće brojeve telefona dodaje se prefiks “70” tako da sada brojevi glase: 70-88-61 (I. zona) i 70-88-62 (II. zona). Brojevi se mijenjaju zbog obvezne prilagodbe EU standardima, a prijelazni period, u kojem će plaćanje biti moguće na nove i stare brojeve, traje do 31. ožujka, nakon čega će vrijediti samo novi brojevi telefona.

Naime, sukladno novim propisima, za usluge mobilnog plaćanja, poput usluge SMS parking, propisano je korištenje šesteroznamenkastih SMS brojeva za plaćanje s time da prve dvije znamenke moraju biti 70.
– Od 1. travnja stara numeracija više neće biti aktivna, što znači da će od 1. travnja plaćanje parkinga na stari broj poruke ići u “bunar”, a novac teleoperateru, ističe koncesionar, napominjući da takva uplata parkiranja neće biti evidentirana pa mole korisnike da se što prije naviknu na promjenu brojeva.

wpDiscuz